Cel mai simplu truc cu bicarbonat de sodiu pentru petele maronii de pe față. Cum trebuie să procedezi pentru un ten luminos

Masca eficientă care te scapă de probleme

Scris de: Daoud Andra

09 Apr. 2024

Cel mai simplu truc cu bicarbonat de sodiu pentru petele maronii de pe față. Cum trebuie să procedezi pentru un ten luminos

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile ingrediente din gospodărie. Se folosește la gătit, la îngrijirea plantelor, pentru a curăța anumite suprafețe și textile, dar și în industria cosmetică. Iată cum poți face o mască pe bază de bicarbonat, care elimită petele pigmentare de pe suprafața tenului. Se aplică de 2-3 ori pe săptămână, iar rezultatele sunt vizibile.

Crema pe bază de bicarbonat, pentru un ten luminos

Te-ai gândit vreodată că bicarbonatul de sodiu poate fi util pentru a elimina petele de pe ten? În loc să apelezi la creme scumpe și tratamente cosmetice costisitoare, poți încerca o mască 100% naturală, făcută în casă, care promite să elimine urmele închise la culoare de pe piele.

Citește și: Cum să alegi crema antirid potrivită pentru tine. Detalii de care trebuie să ții cont

Potrivit publicației La Panorama, bicarbonatul de sodiu este eficient în procesul de albire, atât la textile, cât și în ceea ce privește albirea pielii sau a dinților. În plus, este sigur de folosit și nu are efecte secundare. Pentru a prepara masca pe bază de bicarbonat, ai nevoie de:

  • o lingură bicarbonat de sodiu
  • două linguri iaurt
  • o linguriță miere

Se amestecă bine toate ingredientele și se aplică masca pe pielea curată. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care se clătește tenul cu apă călduță și se tamponează cu un prosop curat.

Citește și: Cum poți să prepari acasă o cremă antirid pentru îngrijirea tenului. Ingredientele banale din bucătărie care fac minuni pentru chip

De ce e bine sa pui o ceasca cu bicarbonat de sodiu la intrarea in casa
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca remediu pentru petele pigmentare

De câte ori poate fi aplicată masca

Fiind un produs din ingrediente 100% naturale, masca pe bază de bicarbonat, iaurt și miere poate fi aplicată pe piele de 2-3 ori pe săptămână. Este un produs perisabil, care trebuie să fie folosit imediat ce a fost preparat. Dacă ai făcut prea mult, poți păstra amestecul la frigider timp de 48 de ore și să îl reaplici după două zile.

În cazul în care tenul are reacții adverse, deși este puțin probabil, se întrerupe aplicarea măștii. Amestecul are, pe lângă capacitățile de albire, proprietăți antiinflamatoare, datorită mierii. În plus, iaurtul lasă tenul hidratat și catifelat.

Citește și: Diferența dintre cremă și loțiune. Aspectele care fac deosebirea pentru piele

Alte ingrediente naturale pe care le poți integra în rutina de îngrijire a tenului:

  • avocado
  • banană
  • ulei de cocos

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *