Cum să alegi crema antirid potrivită pentru tine. Detalii de care trebuie să ții cont

Sfaturi esențiale pentru alegerea unei creme antirid eficiente
Cum să alegi crema antirid potrivită pentru tine. Detalii de care trebuie să ții cont

Alegerea potrivită a unei creme antirid este importantă pentru îngrijirea pielii tale. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să iei decizia corectă pentru nevoile și tipul tău de ten.

Cum alegi cea mai bună cremă antirid pentru tine

Începe cu identificarea tipului tău de ten. Poate fi gras, uscat, mixt sau sensibil. Un alt pas este să verifici lista de ingrediente de pe eticheta cremei antirid. Trebuie să conțină acid hialuronic, retinol, vitamina C, peptide sau antioxidanți, ingrediente cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce ridurile și de a îmbunătăți aspectul pielii.

Dacă îți dorești o cremă antirid care să ofere protecție împotriva deteriorării pielii cauzate de radiațiile UV, alege una cu factor de protecție solară. SPF-ul te va proteja împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare, ce poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii și apariția ridurilor.

Alergii și sensibilități

Dacă ai pielea sensibilă sau alergii la anumite ingrediente, alege o cremă antirid non-comedogenică și hipoalergenică.

Cerere de mostre

Înainte de a achiziționa o cremă antirid, cere în magazin mostre sau probe pentru a testa produsul pe pielea ta. Acest lucru te va ajuta să vezi dacă este potrivită pentru tine și nu provoacă iritații sau alte reacții adverse.

Citește și Mască de față antirid făcută în casă. Cum să îți păstrezi pielea de porțelan, în ciuda trecerii timpului. Iată un remediu simplu

De ce ai nevoie de cremă antirid

Crema antirid este un produs de îngrijire a pielii util în prevenirea și reducerea apariției ridurilor și a semnelor de îmbătrânire. Aceasta conține ingrediente hidratante și hrănitoare, cum ar fi acidul hialuronic, glicerina, ceramidele și uleiurile naturale, ce ajută la îmbunătățirea aspectului fizic.

Protecție împotriva factorilor de mediu

Pielea este expusă zilnic la factori de mediu nocivi, cum ar fi radiațiile UV, poluarea și stresul oxidativ. Cremele antirid pot conține antioxidanți puternici, precum vitaminele C și E, care protejează tenul împotriva daunelor provocate de acești factori.

Reducerea ridurilor fine

Anumite creme antirid conțin ingrediente active (retinol, peptide și acid glicolic), despre care dermatologii spun că ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Acestea stimulează producția de colagen și elastină în piele, ajutând la menținerea fermității și elasticității ei.

Un alt avantaj al cremei antirid este că uniformizează tonusul pielii și diminuează petele pigmentare. Ingrediente ca niacinamida și extractul de licorice pot avea proprietăți de iluminare a tenului.

Îngrijire preventivă

Utilizarea unei creme antirid ar trebuie să facă parte din rutina preventivă a tuturor femeilor pentru îngrijirea pielii. Chiar dacă nu ai riduri vizibile sau semne evidente de îmbătrânire, experții recomandă să te dai zilnic cu cremă pe față.

În ce moment al zilei aplici o cremă antirid

Dermatologii susțin că aplicarea cremei antirid trebuie făcută înainte de culcare și după ce te demachiezi și te speli bine pe față. Vezi și Faci asta zilnic, fără să știi că îți îmbătrânește pielea cu 10 ani. Cum îți protejezi tenul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *