Cele 7 metode prin care poți să arzi zilnic mai multe calorii. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor, dezvăluie reguli de aur pentru a rămâne în formă

Cum te poate ajuta râsul să arzi calorii

Scris de: Daoud Andra

11 Mar. 2024

Cele 7 metode prin care poți să arzi zilnic mai multe calorii. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor, dezvăluie reguli de aur pentru a rămâne în formă

Tot mai mulți oameni sunt preocupați de aspecte cum ar fi alimentația și mișcarea, pentru a se menține în formă. Pe lângă sportul pe care îl facem la sală, acasă sau în aer liber, numeroase activități casnice ne ajută să ardem calorii mai multe și să rămânem activi. Cori Grămescu dezvăluie care sunt activitățile zilnice care cresc consumul de energie.

Activități banale care te ajută să arzi mai multe calorii

Multe lucruri pe care le facem în viața de zi cu zi ne ajută să rămânem activi și să consumăm mai multe calorii. Nu doar sportul propriu-zis este de ajutor în acest sens, ci și anumite activități banale, după cum a dezvăluit recent Cori Grămescu. Antrenoarea de fitness a făcut un clasament al activităților care ne ajută să facem mai multă mișcare și care pot face diferența la siluetă. Iată care sunt acestea!

  • Gătitul – pregătirea meselor pe care le consumi necesită timp, dar și efort. Cori Grămescu spune că 40 de minute petrecute în bucătărie, pregătind masa, ard în jur de 130 de calorii.
  • Mersul în timp ce vorbești la telefon – multe persoane petrec minute bune dintr-o zi vorbind la telefon, fie în interes personal, fie profesional. În loc să stai la birou sau în pat în timp ce vorbești la telefon, stai în picioare sau plimbă-te prin casă.

Citește și: Cum a slăbit Mihai Dedu 36 de kilograme: “A fost o provocare extrem de mare”. Prezentatorul Pro TV avea 131 de kilograme, când a început dieta

”Dacă aveți o slujbă la birou, încercați pe cât posibil să petreceți o parte a zilei stând în picioare în timp ce lucrați. S-a demonstrat că stând în picioare ardem mai multe calorii decât stând așezat, respectiv 186 de calorii față de 139 de calorii. Pune-ți teleconferința de dimineață pe difuzor (sau folosiți un set de caști) și plimbați-vă în jurul biroului sau prin birou în timpul apelului de 35 de minute pentru a mai arde 100 de calorii înainte de a închide. Faceți o regulă ca de fiecare dată când sună telefonul, sa mergeți în timp ce vorbiți. Patru conversații de 10 minute mai târziu, ați ars 100 de calorii”, recomandă Cori Grămescu.

  • Dansul – în doar 20 de minute de mișcare pe muzică, arzi 107 calorii. Unde mai pui că este relaxant și te ajută să îți recapeți starea de spirit.
  • Evită liftul – urcă și coboară pe scări de câte ori poți și, în general, mergi cât mai mult pe jos. Parchează cât mai departe, coboară din autobuz cu o stație mai devreme și evită să iei liftul când ai de urcat trepte.
Cele x metode prin care poți să arzi zilnic mai multe calorii. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor, dezvăluie reguli de aur pentru a rămâne în formă
Cori Grămescu este nutriționist și antrenor de fitness

Câte calorii arzi când faci curățenie

  • Cumpărături – deși mulți preferă să comande prin aplicații inclusiv cumpărăturile alimentare, o sesiune de shopping, fie prin mall, fie prin hypermarket, te ajută să te menții în formă.
  • Curățenie – chiar și 20-25 de minute pe zi petrecute făcând ordine prin casă sau curățând baia te pot ajuta să mai scazi 100 de calorii din aportul zilnic.

Citește și: Andra s-a pus pe slăbit după atacurile dure ale fanilor. Secretul la care a apelat soția lui Măruță ca să arate bine

”Alocați-vă 25 de minute pentru curățarea băii din casă și vă veți lua rămas bun de la 107 de calorii. Dacă vreți să curățați și bucătăria sau să faceți curat în living, în doar 15 minute veți elimina alte 115 de calorii. Aspirați timp de 35 de minute pentru a elimina 100 de calorii în plus, iar dacă vreți să ardeți mai multe calorii, puneți și muzica de dans preferată și la veți avea un număr dublu de calorii consumate”.

  • Râsul – studiile arată că dacă râzi mai mult, consumi calorii. În plus, îți dă o stare de bine și te relaxează.

Pe lângă acestea, se pare că și cititul ajută la consumul de calorii, mai spune Cori Grămescu. Să nu uităm despre jucatul cu copiii, atât în casă, cât și în aer liber, care ne pune la încercare rezistența, mobilitatea, dar și imaginația.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *