Cele mai frumoase plaje din Thassos. Locuri de vis, cu nisip fin și ape turcoaz

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Insula Thassos este situata în Marea Egee. Este cea mai nordică insulă a regiunii Egee și se află chiar în largul coastei continentului grec
Cele mai frumoase plaje din Thassos. Locuri de vis, cu nisip fin și ape turcoaz

Cele mai frumoase plaje din Thassos, pe care trebuie să le vizitați neapărat. În cazul în care nu ați ajuns încă pe această insulă frumoasă a Greciei, nu ezitați să ajunge acolo. Se află aproape de București, aproximativ 600 de kilometri și vă pune la dispoziție cele mai frumoase plaje unde apa este extrem de limpede. Thassos este situat la aproximativ 10 km distanță de sud-est de portul Kavala.

Cele mai frumoase plaje din Thassos, care te vor impresiona

Insula Thassos este situata în Marea Egee. Este cea mai nordică insulă a regiunii Egee și se află chiar în largul coastei continentului grec. Cele mai frumoase plaje din Thassos.

Insula Thassos rămâna una dintre cele mai alese destinații de vacanță a românilor și nu numai. Plajele curate, nisipul fin și apa limpede sunt cele mai apreciate de turiștii din toată lumea.

Pentru greci, turismul este un trai principal, iar în ultimii ani, Grecia a fost una dintre cele mai alese destinații de vacanță. Condițiile favorabile și prețurile accesibile i-au determinat pe mulți români să ia decizia de a se relaxa împreună cu familia și prietenii în Grecia.

În timp ce se află pe insula Thassos, turistii pot avea accesibilitate destul de ușoara la plajele splendide și satele muntoase punctate cu A și păduri de pin.

Există atât de multe plaje frumoase în Thassos, încât sunt greu de enumerat. Exista însă câteva dintre ele care excelează la capitolul nisipos, stâncos, sălbatic, cu umbră, fără umbră. Deci toată lumea își poate găsi una favorită!

Thassos, una dintre cele mai frumoase destinații

„Insula Thassos a rămas oarecum neafectată de turismul de masă și comercializarea rapidă. Peisajul montan magnific, cu peisajul și plajele excelente, atrage un grup cosmopolit de turiști, din multe țări europene. Populația locală greacă face parte și ea din fluxul turistic. Pentru pasionații de excursii, ori traseuri bătătorite, Thassos oferă și câteva golfuri minunate.

Înainte de aceasta, Thassos a avut o istorie turbulentă, cu războaie și bătălii între diferite regimuri, inclusiv atenienii, persii, romanii, turcii, toți au încercat să controleze Thassos. Insula Thassos a fost locuită încă din secolul al VII-lea i.Hr. și a avut o economie vibrantă încă din cele mai vechi timpuri datorita ofertei abundente de resurse naturale prețioase – existau mine de aur si minereuri.

Lemnulși marmura au fost exportate în Egipt, Italia și Asia Mică, ceea ce a avut ca rezultat un mare flux de schimb valutar. Thassos este renumit de asemenea pentru vinul său, cu aroma sa deosebita de mere. Localnicii se ocupă de agricultura, mierea și uleiul de măsline fiind produse de bază. Localnicii se ocupă, de asemenea, de oierit și de pescuit, alte industrii incluzând mineritul, marmura și cheresteaua”, explică un ghid local.

Iată cele mai frumoase plaje din Thassos

Plaja Psili Ammos

Nisipul este diferit de cel al altor plaje, moale și foarte plăcut. Apa este putin mai rece decât pe celelalte plaje. Pe partea stanga sunt stânci unde se poate face plajă. Psili Ammos este una dintre puținele plaje unde veți auzi muzică. Se afla 7 km est de Potos.

E cu adevărat spectaculoasă. Frumusețea și culoarea apei nu pot fi descrise în cuvinte. Se ajunge la aceată plajă, mergând la dreapta, la intrarea pe plaja Makryammos. Se afla la 4 km de Makryammos. Drumul rutier de aproximativ 4 km duce spre plaja Saliara. Este un loc semi-organizat, cu cafenea, fast food și sezlonguri.

Aici găsiți apă turcoaz, pietricele de marmura albă strălucitoare și pini. De asemenea, bărci care se află în apropierea țărmului rămân toate într-un colț al minții și sufletului. O plaja cu adevarat suprarealista.

Plaja Makryammos

Se afla la 2 km coasta de est a orasului Limenas. Este singura plaja unde aveți taxa de intrare.

Cele mai frumoase plaje din Thassos
Plaja Makryammos

Este locul perfect pentru familiile cu copii. Intrarea și prețurile din complex sunt, de asemenea, mai mari decât în alte locuri de pe această insulă. Copiii nu platesc intrarea. Plaja este frumoasa și nisipoasă, țărmul este lung și aveți multe de vizitat în Thassos.

Plaja Paradise

Se afla la 30 km de Potos sau 24 km de Limenas. Aici nisipul este foarte fin în apă și pe țărm. Pentru familiile cu copii, plaja este ideală datorită faptului că apa se află la aproximativ 30 de metri de mal.

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Golden Beach

Se află la aproximativ 40 km de Potos, coasta de est si la 14 km de Limenas. Este denumită „plaja de aur” și asta pentru că nisipul este foarte fin și apa foarte limpede și curată.

Plaja Golden Beach

În apropiere aveți restaurante și baruri, astfel încât să puteți să vă așezați și să savurati o bautura sau un pranz in costum de baie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *