Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute. Locuri fermecătoare, cu nisip fin și apă limpede

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute. Mulți au fugit de agitația din Mamaia, Costinești, Vama Veche sau Eforie.
Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute. Locuri fermecătoare, cu nisip fin și apă limpede

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute, unde vă puteți relaxa și profita din plin de apă și soare. În ultimii ani, atât românii cât și turiștii străini au ales o altă variantă atunci când au decis să își petreacă vacanța pe litoral. Mulți au fugit de agitația din Mamaia, Costinești, Vama Veche sau Eforie, așa că au ales o plajă mai sălbatică. Pentru cei care nu știu ce variantă să aleagă, vă prezentăm mai jos plaje sălbatice, mai puțin cunoscute.

Plaja Năvodari

Plaja Năvodari este una dintre cele mai cunoscute și apreciate plaje. La Năvodari, veți descoperi întinderi largi de nisip fin, cu intrări blânde în apă.

Plaja oferă destul de multe spații în care puteți găsi puțină intimitate. Este unul dintre locurile preferate de surferi, dar se poate practica și windsurfing.

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute: Tuzla

Este una dintre cele mai apreciate plaje. Este situată la 15 km de Tuzla, iar în fiecare an, în luna august se organizează festivaluil Dakini. Aici puteți asculta muzică electronică sau puteți participa la cursuri de yoga. La Tuzla, apa este albastru turcoaz și nisip fin. Vă puteți relaxa la terasele aflate în zonă.

Plaja Gura Portiței

Gura Portiței este acum o fermecătoare stațiune pe litoralul Mării Negre, după ce în trecut era considerată doar plaja pescarilor aflați în zonă.

Gura Portitei

Cei care au ajuns pe plaja Gura Portiței au fost cuceriți de întinderile de nisip fin și apa foarte limpede pe care navighează micile bărci de pescuit.

Plaja Sfântul Gheorghe

Plaja Sfântul Gheorghe se află în mijlocul Deltei Dunării, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, grație biodiversităţii şi frumuseţii sale naturale.

Delta Dunării este considerată una dintre cele mai mari delte de pe planetă ce găzduiește specii diferite de păsări și animale sălbatice. Iar plaja Sfântul Gheorghe este locul ideal pentru relaxare și pentru observarea faunei. Acesta este unul dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratați. Cu siguranță veți fi cuceriți de acest loc.

Plaja Agigea

Agigea este locul potrivit pentru snorkeling, iar plaja are o vizibilitate fantastică și viață marină abundentă.

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute

Însăși plaja oferă turiștilor o atmosferă relaxată, iar pasionații fructelor de mare vor descoperi că Agigea are unele dintre cele mai bune preparate de acest gen din țară. Pe plaja de la Agigea ajuns în general familii cu copii, fiind o zonă mai liniștită.

Plaja Sulina

Plaja Sulina este situată la gura Dunării, cu vedere la Marea Neagră. Este unul dintre cele mai bune locuri din România pentru a vă relaxa departe de oraș. De la Sulina, unde ajungeți cu barca din Tulcea, mergeți pe o potecă șerpuind printre poieni. Nisipul de la marginea mării este alb și curat cu corturi împrăștiate, la o distanță rezonabilă una de alta.

Plaja Corbu

Plaja Corbu este una dintre cele mai populate din zonă, însă, nu înseamnă că este o plajă aglomerată. Apele sunt sigure pentru înot, iar plaja este destul de largă, încât copiii să alerge, ca să consume puțină energie.

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute. Plaja Perișor

Plaja Perișor este cea mai izolată dintre toate plajele de pe litoralul românesc. Se află în departamentul Tulcea, acolo unde Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră.

Ca să ajungeți acolo, veți lua o ambarcațiune din Tulcea, după care veți da ochii cu o oază de liniște cu nisip fin, apă cristalină, cai sălbatici și tot felul de păsări.

Plaja Vadu

Plaja Vadu are un nisip fin, iar apa este de un albastru intens. În zonă se află câmpuri de maci, ce vă vor vrăji imediat.

Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute

Plaja nu este aproape de un oraș sau stațiune, dar este locul ideal pentru cei care doresc să scape de turismul de masă și să se bucure de natură așa cum este.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *