Cele mai în vogă tunsori pentru femei. Cum să te tunzi în funcție de culoarea părului și forma feței

Cum alegi cel mai inspirat look

Scris de: Daoud Andra

14 Nov. 2023

Fiecare sezon vine cu propuneri care mai de care mai îndrăznețe din partea stiliștilor, în materie de coafuri. Dincolo de trenduri, tunsoarea pe care o alegem trebuie să se potrivească cu trăsăturile feței, cu tipul de păr, dar și cu culoarea acestuia. Multe femei fac schimbări de look frecvente, până când descoperă ce le avantajează cu adevărat. Iată ce fel de tunsori ți se potrivesc, în funcție de forma feței și de culoarea părului!

Ce tunsoare să alegi în funcție de culoarea părului

Femeile care sunt fidele de mult timp unei culori de păr și au găsit nuanța care li se potrivește perfect trebuie să știe că există și anumite tunsori recomandate pentru fiecare culoare. Stiliștii sunt de părere că fiecare nuanță de păr este pusă în valoare de anumite tunsori, după cum urmează.

Blond

Dacă preferi părul scurt, poți alege o tunsoare pixie sau una asimetrică. Și o tunsoare până la umeri este potrivită, dacă ești adepta părului de lungime medie. De asemenea, poți alege tunsori care să creeze volum.

Vezi și: 3 tunsori care te întineresc. Sunt ușor de aranjat, avantajează orice look și vor fi la modă mereu

Brunet

Părul negru se potrivește foarte bine cu un bob scurt sau cu un bob drept. Poți alege și o tunsoare până la umeri, cu sau fără breton și să îți faci bucle lejere. Părul lung se potrivește perfect cu un breton drept.

Roșcat

Această culoare de păr iese cel mai mult în evidență, motiv pentru care este inspirat să o combinăm cu tunsori mai ”cuminți”. Un bob clasic, o tunsoare până la umeri, cu părul filat sau cu breton de tip curtain bangs se potrivesc cel mai bine cu roșcatul.

Vezi și: Tunsori superbe pentru femeile cu părul drept. 10 idei la modă în 2024

Tunsoare în scări

Tunsori în funcție de forma feței

Tunsoarea pe care o alegi trebuie să se armonizeze și cu trăsăturile. În funcție de forma feței, poți opta pentru anumite look-uri care să creeze un aspect armonios.

Fața pătrată

Optează pentru tunsori care nu încadrează maxilarul, ci părul este mai lung. Se potrivesc foarte bine tunsorile în scări, care oferă părului mișcare. Buclele, definite sau lejere, sunt ideale pentru tine.

Fața alungită

Alege tunsori care creează iluzia de volum și coafuri cu bucle sau care dau acel aspect de păr ciufulit. Ferește-te de părul drept sau prins în coadă.

Citește și: Tunsori care vor face furori în 2024. Hairstylistul Adrian Perjovschi anunță principalele 4 trenduri

Fața rotundă

Evită tunsorile scurte sau care dau prea mult volum. Cel mai bine se potrivesc tunsorile medii, până la umeri, cu sau fără breton.

Formă de diamant (cu bărbia ascuțită)

Evită liniile drepte, fie că este vorba despre breton sau lungimea părului. Alege tunsori asimetrice, cu părul filat. Lungimea ideală de păr este cea medie.

În plus, ține cont că anumite trăsături pot fi scoase în evidență sau, dimpotrivă, ascunse, cu ajutorul tunsorii și al coafurii. Dacă ai fruntea lată, cel mai bine o poți masca cu ajutorul bretonului. Pe de altă parte, dacă vrei să lași la vedere cât mai mult din trăsături, lasă fața liberă și optează pentru tunsori care nu acoperă chipul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *