Cele mai renumite supe din lume. Trebuie să le încerci dacă ajungi în aceste ţări

Iată care sunt supele tradiționale cele mai gustoase din lume.
Cele mai renumite supe din lume. Trebuie să le încerci dacă ajungi în aceste ţări

Cele mai renumite supe din lume pe care trebuie să le guști dacă ai ocazia. Din cele mai vechi timpuri, supa a fost aproape sigur prima „rețetă” inventată de om. Un recipient cu apă, o mână de ingrediente la îndemână și focul, a permis să se pregătească un fel de mâncare bogat în nutrienți și gustos.

Cele mai renumite supe din lume, pe care trebuie să le servești

Cuvântul supă provine de la francezul „soupe”, care se folosea pentru a recunoaște feliile de pâine tare. Pe acestea se turna un bulion pentru a face un prim fel de mâncare. Din fericire, supa a evoluat și fiecare țară din lume are unele supe, foarte reprezentative pentru aromele culturii specifice.

cele mai renumite supe din lume
Cele mai renumite supe din lume

Minestrone – Italia

Această supă este una dintre cele mai cunoscute din Italia. Numele său provine de la cuvântul latin „minestrare”, care ar putea fi tradus prin „servire la masă”. Acest lucru mai indică și faptul că este un fel de mâncare de bază și de zi cu zi. Pe lângă ceapă, roșii, țelină, morcov, fasole verde și napi, se adaugă fasole albă și niște paste sau orez. Pentru a face felul de mâncare și mai complet, se adaugă și ceva produse din carne precum slănină sau șuncă. Italienii servesc de obicei această supă cu brânză rasă care se adaugă în momentul mesei. În unele țări din America Latină se consumă un fel de mâncare asemănător, numit „minestron” și, bineînțeles, are o origine similară, așa cum se întâmplă cu tocanița noastră.

Caldo verde – Portugalia

Pentru această supă tipică bucătăriei portugheze ingredientele principale sunt varza, cartofii și chorizo portughez. Și, atunci când un fel de mâncare este atât de elementar, secretul succesului constă în alegerea celor mai autentice ingrediente. În acest caz, varza din Galicia (zona de origine a felului de mâncare este apropiată de Galicia), cartofi (tot din Galicia, sau vreo varietate făinoasă, astfel încât bulionul să fie gros) și chouriço portughez sau, în caz contrar chorizo afumat. În ciuda faptului că este făcut cu ingrediente de bază, în Portugalia se consumă și de sărbători. Acest fel de mâncare este considerat chiar unul tradițional renumit.

Supa de cartofi – Germania

„Kartoffelsuppe” este probabil cea mai populară supă din Germania. Ingredientele sale sunt foarte comune.  Acestea includ cartofi, morcovi, ceapă sau praz, țelină și cârnați. Evident, este un preparat destul de simplu, dar foarte gustis și foarte reconfortant. Este chiar perfect pentru iarna friguroasă germană. Dacă vrei să încerci această supă, ar fi recomandat să folosești bulion cu carne și s-o servești foarte fierbinte.

Tom Yum – Thailanda

La capitolul supe, acest preparat este deosebit de relevant în bucătăria thailandeză. Tom yum este un fel de mâncare tradițional, preparat cu bulion. De fapt, ori de câte ori auzim despre un aliment care începe cu „tom” în Thailanda, se referă la o supă. Yum (sau yam) face aluzie la o salată. Atunci când cele două cuvinte sunt puse împreună, avem o ciorbă cu condimentele pe care le are de obicei o salată. Un al treilea cuvânt va indica ingredientul principal: kung (sau goong), dacă sunt creveți; gai, dacă e pui; sau pla, daca este pește. Dacă, în plus, supa încorporează lapte de cocos, se va încheia cu cuvintele „nam kon”, care înseamnă cremoasă. În orice caz, la fel ca toate rețetele thailandeze, se caută un echilibru între aromele sărate, dulci și acide și este un preparat foarte aromat, datorită ingredientelor precum lemongrass, frunze de lime kaffir, sau galangal. În plus, are sos de pește, tamarind, ardei iute și coriandru tocat.

6 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.