Chef Nicolai Tand a trecut de la cratiță la „Te cunosc de undeva!”. Secretul care îl ajută să țină pasul cu ceilalți concurenți: „Nu m-am băgat doar așa de dragul artei” EXCLUSIV

Cum reține versurile mai ușor, remediul simplu care îl ajută enorm

Chef Nicolai Tand a acceptat provocarea de a se număra printre concurenții sezonului 18 „Te cunosc de undeva!” (Antena 1), fără să se gândească o clipă că show-ul este mult mai greu decât se vedea pe micul ecran. Nicolai Tand a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro cât de greu i-a fost la filmări, dar mai ales ce eforturi trebuie să facă în continuare pentru a se ridica la nivelul lui Feli, cu care face echipă.

Nicolai Tand: „Talente nu știu dacă am, dar cred că vreau să nu am regrete”

Nicolai Tand este cunoscut drept unul dintre cei mai buni chefi din România, iar apariția lui în cadrul show-ului „Te cunosc de undeva!” a surprins pe toată lumea. Culmea este că până și el este șocat de faptul că a avut curajul de a intra într-o lume total diferită pentru el.

„Sper că vă surprind bine. Talente nu știu dacă am, dar cred că vreau să nu am regrete. Le încerc pentru că sunt foarte ocupat, nu prea am timp să fac multe lucruri, muncesc foarte mult și atunci aceste proiecte pe mine mă scot un pic din cotidianul meu. Sunt niște provocări și cred că prin muncă se pot face multe. Asta este și deviza mea din viața de zi cu zi”, ne-a povestit amuzat Nicolai Tand.

 

 

Bucătarul însă este conștient de faptul că nu poate intra în competiție cu ceilalți concurenți, mai ales că singurele lui momente când lua microfonul și fredona câteva versuri erau în cadre restrânse, la un chef cu prietenii.

„Normal că nu pot să mă compar eu cu oamenii care fac asta de când sunt mici. Pentru că această meserie este o meserie de care îți dai seama de mic că poți să o faci. De când ești mic ești pasionat de cântat. Eu nu am fost. Adică cântam și eu ca orice om la o petrecere, când mai puneam mâna pe microfon. Credeam că știu să cânt”.

Nicolai Tand
Nicolai Tand

„Toată viața când mergeam la coasă, la sapă, la ciocan, la bucătărie, eu am rap-uit, îți dai seama”

Din păcate, până acum, nici nu a avut norocul de a intra în pielea unor artiști mai ușor de imitat, ci încă din prima zi de filmare a avut parte de provocarea vieții lui.

 „La „Te cunosc de undeva!” e o provocare pe care o accept cu drag. E foarte multă treabă. Îmi este greu să învăț parolele (n.r. versurile), să le țin minte. După aceea să intru pe piesă, să țin ritmul. Sunt piese total diferite de ceea ce ascultam eu. Adică ruleta nu îmi dă ce îmi place mie sau ce ascultam eu până acum. De la Robbie Williams sau slow-urile ce cânta el nu mi-o dat până acum. Ruleta îmi dă provocări. Adică eu, moroșan, nu-s chiar molcom, dar la prima ediție mi-a dat rap. Din prima”, a mai povestit amuzat Tand, care, făcând haz de necaz, ne-a mărturisit că rap-ul era tot ce își dorea să interpreteze încă din prima ediție. „Normal că mi se potrivește. Toată viața când mergeam la coasă, la sapă, la ciocan, la bucătărie, eu am rap-uit ,îți dai seama. Rap, baby!”.

„Să mă îmbrac femeie, travesti sau orice îmi dă ruleta, chiar nu mă deranjează”

Din dorința însă de a nu se face de râs, dar mai ales de a profita de pe urma acestei experiențe, Nicolai Tand ne-a mărturisit că ia lecții de canto și încearcă să țină cont de absolut toate sfaturile, tocmai pentru ca prestațiile lui să devină mult mai relaxate.

 „E pentru prima dată în viața mea când iau lecții de canto. Aici în schimb sunt serios. Că se prinde sau nu de mine este altceva. Dar sunt foarte serios. Fac vocalize, îmi iau medicamente de gât, încerc să nu mai beau apă rece. Adică chiar am grijă de unele lucruri. Nu m-am băgat doar așa de dragul artei. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine. Om vedea ce o ieși până la capăt. Ideea e că aș vrea să mă relaxez. N-am ajuns încă în stadiul ăla”, a mai povestit bucătarul, completând faptul că în momentul de față nu îi este frică de nimic altceva decât de modul în care fredonează piesa.

„Să mă îmbrac femeie, travesti sau orice îmi dă ruleta, chiar nu mă deranjează. Nu îmi e frică. Mă epilez, mă urc pe tocuri. Îmi este frică de versuri, că îmi este greu să le învăț, să le cânt. Dar în rest nu îmi e frică de nimic”.

Nicolai Tand
Nicolai Tand, concurent la Te cunosc de undeva

„Sunt sigur că o să fiu un alt Nicolai la cântat”

La cât de implicat este, cu siguranță, spre finalul competiției, va fi cu totul altul decât cel care a pășit în prima lui gală.

„Nevastă-mea mă cam știe deja, că suntem de 15 ani împreună, și știe că sunt un încăpățânat și îmi place. Știe că nu mă dau înapoi de la nimic și nu accept o provocare doar că vreau să o fac, adică mă pun în mișcare și îmi iau timpul necesar să mă dedic acelui proiect. Nu vreau să încurc. Chiar nu dorm nopțile, mă focusez. Iau goji că mi-a zis cineva că sunt bune pentru memorie. Vă dau tot din casă”, ne-a mai spus Nicolai Tand.

Originar din Maramureș, acolo unde oamenii sunt mai calmi și nu au deloc răutăți, Tand ne-a mărturisit că nu va recurge la tot felul de strategii pentru a-i încurca pe ceilalți concurenți, cum ar fi să le aducă celebrele lui gogoși ca mită.

„Gogoșile mele nu ajung la concurenți, ci la echipa care ne transformă. Oamenii ăștia depun o muncă fantastică. Aduc gogoși nu să mituiesc pe nimeni, cred că nu am dat până acum la jurați, ci aduc pentru că îmi face plăcere să împart mâncarea. Nu sunt în mare competiție cu ceilalți concurenți pentru că să nu uităm, eu nu sunt cântăreț. Ca orice om, mi-ar plăcea să am note mari și să câștig o gală, dar mă bate Dumnezeu pentru că nu pot să pretind asta. Eu sunt anturat de oameni care cântă, sunt cântăreți de meserie. Ei cântă în fiecare zi, au concerte. Aș vrea să cânt, aș vrea să mă surprind. Vreau să evoluez, să mă simt bine”, a mai spus Tand. Nicolai vrea ca la finalul acestui proiect, atunci când face o retrospectivă, să rămână nu doar cu o lecție de viață, ci și cu amintiri plăcute.

„Sunt mai mult ca sigur că 15 ediții o să capăt un pic de încredere și o să fie din ce în ce mai bine. Sunt mai mult ca sigur pentru că sunt câteva luni de muncă. Orice faci în viața asta, după câteva zile de muncă continuă încep să se vadă rezultate. Mai ales dacă te implici cum trebuie, 100%. Sunt sigur că o să fiu un alt Nicolai la cântat. Nu mă compar încă cu niciun cântăreț. Sunt mai mult ca sigur că o să rămân cu picioarele pe pământ și nu o să mă compar cu niciun cântăreț. În schimb vreau să capăt un pic de încredere și să mă simt bine”, a mai povestit Nicolai Tand pentru EGO.ro.

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *