Cine e Anca Faur, soția româncă a astronautului Buzz Aldrin. S-au căsătorit chiar în ziua în care acesta a împlinit 93 de ani

E stabilită în SUA de 30 de ani

Buzz Aldrin, astronautul care a fost în misiune pe Lună alături de Neil Armstrong, s-a căsătorit cu o româncă vineri, pe 20 ianuarie, în ziua în care a împlinit 93 de ani. Cine e Anca Faur, soția româncă a astronautului Buzz Aldrin? Are 52 de ani.

Cine e Anca Faur, soția româncă a astronautului Buzz Aldrin. E stabilită în SUA de 30 de ani

Anca Faur are 52 de ani, este din Deva, România, dar s-a stabilit în Statele Unite ale Americii în urmă cu 30 de ani. Este doctor în chimie. Are mai multe brevete de invenție și este manager de proiecte la o multinațională britanică, specializată în produse chimice. Vineri, românca s-a căsătorit cu astronautul Buzz Aldrin, iar el a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit”, a scris astronautul pe rețelele de socializare.

Buzz Aldrin și Anca Faur s-au căsătorit vineri, pe 20 ianuarie

Buzz Aldrin a mai fost căsătorit de trei ori înainte de căsnicia cu Anca Faur

Înainte de a se căsători cu românca Anca Faur, Buzz Aldrin a mai fost căsătorit de trei ori. Din prima căsătorie, cu Joan Archer, are trei copii; James, Janice și Andrew.

În timpul carierei sale a fost de trei ori în spațiu și a fost pilotul Modulului Lunar Eagle pentru misiunea Apollo 11 din 1969. A pășit pe suprafața lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969. Dintre toți cei care au fost în misiunea Apollo 11 Buzz Aldrin este singurul care mai e în viață. Astronautul a petrecut un total de 12 zile în spațiu înainte de a se retrage în 1971.

În anul 1971, Buzz Aldrin a demisionat din programul spațial și a revenit în serviciul activ în cadrul Forțelor Aeriene. În 2002 a fost desemnat reprezentantul președintelui SUA în Comisia privind viitorul industriei aerospațiale americane și a rămas un avocat neobosit al explorării spațiului.

Care a fost numele real al lui Buzz Aldrin. Cine i-a pus numele Buzz

Numele primit la naștere de către celebrul astronaut a fost de Edwin Eugene Aldrin Jr. Pentru că nu îi putea spune brother (n.r. frate) sora lui mai mică îl striga buzzer, iar porecla sa a rămas Buzz. Astfel în anii 80 și-a schimbat oficial numele și a devenit Buzz Aldrin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7.4 49 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *