Românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a. Ce trebuie să facă de fiecare dată la întâlnirea cu Suverana

Povestea impresionantă
Românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a. Ce trebuie să facă de fiecare dată la întâlnirea cu Suverana

Românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a. În timpul vieții sale, Suverana, care a trecut la cele veșnice joi, 8 septembrie, a impresionat întotdeauna prin prezența ei elegantă. Ceea ce puțină lume cunaoște însă este faptul că o româncă din Bacău a contribuit din plin la această imagine a fostei Regine, prin ținutele pe care chiar ea i le crea.

Românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a

Claudia Florian a părăsit România în 2007 și, împreună cu cele două fiice ale sale, i-a urmat soțului în Anglia. În țară avea deja un nume în meseria sa, dar când a ajuns în Regatul Unit a trebuit ăsă o ia de la capăt. La început a lucrat ca femeie de serviciu, însă își dorea foarte mult să practice meseria pe care o cunoștea atât de bine: croitoria.

A întâlnit o româncă stabilită la Londra ce deținea un magazin de rochii de mireasă și așa a pornit pe un nou drum, care avea să îi aducă satisfacția supremă: aceea de a-i crea ținutele Reginei Elisabeta a II-a.

„Am avut noroc şi am întâlnit-o pe Ana Cristache, o altă românca stabilită în Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasă. Am lucrat vreo doi ani jumătate împreună, ea ajutându-mă foarte mult să învăţ engleza şi noi tehnici de croitorie. Din păcate, a fost nevoită să vândă afacerea, moment în care m-am găsit în poziţia de a-mi căuta un alt loc de muncă. Mi-am făcut un C.V. şi am plecat prin Londra ciocănind la toate magazinele să văd cine are nevoie de o croitoreasă”, a povestit Claudia, potrivit ziaruldebacau.ro.

Românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a
Claudia Florian, românca din Bacău care a fost croitoreasa reginei Elisabeta a II-a

Cum a ajuns să îi creeze ținutele Reginei Elisabeta

Din dorința de a răzbi în domeniul său, a muncit din greu și așa a ajuns să fie remarcată de o presitigioasă casă de modă cu care a început să colaboreze. Încet încet s-a impus și a reușit să îi impresioneze pe designerii cu care lucra, fiind invitată la toate marile prezentări de modă din lume. Ascensiunea ei nu s-a oprit aici, culminând în ziua în care a fost a fost căutată de asistenta personală a Elisabetei a II-a, Regina Angliei.

”Într-o zi am fost sunată de o persona care nu se prezentase şi mi-a spus că cineva ar vrea să mă întâlnească şi să vorbească cu mine despre un nou loc de muncă. Mi-am zis că trebuie să încerc, pentru că niciodată nu strica experienta unui interviu şi oricum nu aveam nimic de pierdut. Când am ajuns la interviu, am întâlnit o doamnă foarte aspectuoasa, care s-a prezentat ca fiind asistentă personală a Elisabetei, Regina Angliei. Nu îmi venea să cred. Am fost foarte încântată de oferta ei. Am avut un alt interviu la Buckingham Palace, era un nou început pentru mine.”, a spus femeia.

Ce reguli trebuia să respecte când se întâlnea cu regina

Deși a pășit într-o lume în care regulile erau extrem de stricte, Claudia Florian a mărturisit că experiența de la Palat a fost cel mai frumos capitol al vieții sale profesionale. Ea a mai creat vestimentații și pentru cântăreaţa Beyonce, actriţa Francesca Duton și alte vedere de talie mondială.

”După interviu, am fost acceptată pentru o perioadă de un an să fac hainele Reginei, să o întâlnesc personal şi să facem probe la diverse materiale pentru a confecţiona piesele vestimentare pe care le purta. Materialele folosite erau 100 la sută mătase naturală, făcute la comandă pentru Regina Elisabeta. Experienţa a fost nemaipomenită. Eram verificată de fiecare dată când intrăm în palatul Reginei şi nu aveam voie cu telefon sau alte aparate cu care puteam face poze sau înregistrări.

De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în faţa ei şi să spun “Majestatea Voastră”. Mă simt împlinită că am avut această oportunitate să ajung acolo unde nu oricine ajunge şi mai ales pe forţele proprii”, a mai povestit Claudia.

9.2 86 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.