Cine este bărbatul din spatele piesei ”Zig-Zagga”, cu care Loredana Groza a avut un succes uriaș: ”Nu-s nici ieftin, nici scump. Nu trebuie să jecmănim un artist!” EXCLUSIV

Mihai Ogășanu este și actor. Și-ar dori un rol în serialul ”Clanul” (PRO TV)

Compozitorul Mihai Ogășanu, preferatul Loredanei Groza- cei doi au dat lovitura pe piața muzicală cu antrenantele refrene “Extravaganza” și “Zig-zagga”- este copia fidelă a celebrului său tată, Virgil Ogășanu. De altfel, au și jucat, împreună, în comedia ”Casa cu un om”, premiată la câteva festivaluri. Mihai Ogășanu ne-a povestit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre munca sa de compozitor, atât în țară, cât și în Anglia, despre colaborarea cu Lori, pe care o admiră ca artist implicat, dar și despre dorința lui de a juca în filme și în seriale tv: ”Mi-ar plăcea un rol și în ”Clanul”, dar trebuie mai întâi să te vrea clanul!”.

 ”Prea puțini au etica muncii pe care o are Loredana”

Mihai Ogășanu (43 de ani) a dat lovitura, în 2014, cu piesa ”Zig-zagga”, interpretată de inegalabila Loredana Groza. Iată că, la 18 ani distanță de acest succes de proporții, cei doi artiști au revenit în studioul de înregistrări pentru o nouă colaborare. Mihai ne-a vorbit la superlativ despre Loredana Groza, pe care o admiră sincer pentru seriozitatea de care dă dovadă, când se implică într-un proiect artistic:

”Am colaborat cu Loredana Groza, și anul acesta, am lansat piesa ”Dans, dans, dans”, are și un videoclip, sunt două variante ale piesei, cam astă-vară a ieșit. Ea este o profesionistă, mi-aș dori și mai mulți astfel de artiști, atât de serioși ca ea, să stea de dimineață până seară ca să muncească. Am petrecut zile întregi la studio lucrând, e foarte dedicată. Timpul dispare în momentul în care îți face plăcere, ne trezeam că am uitat să dormim, să mâncăm, cu orele. Prea puțini au etica muncii pe care o are Loredana. Eu compun mereu pentru un anume artist, ideile le adaptez tonalității în care poate el cânta, încerc să găsesc o piesă care să i se potrivească, este în spate un întreg concept, de care ne ocupăm împreună”.

Ce spune despre Inna și Alexandra Stan: ”Au compozitorii lor, dar e bine să colaborezi și cu alții”

Mihai Ogășanu și-ar dori o colaborare cu Inna și cu Alexandra Stan, vedete de talie internațională:

”Eu am lucrat și în Marea Britanie, astfel că am o experiență bogată în acest domeniu, știu ce se cere în întreaga lume, pe plan muzical. Mi-ar plăcea să am o colaborare cu ele, sunt artiste talentate. Au compozitorii lor, dar e bine să colaborezi și cu alții, nu știi dacă e necesar să vii și cu ceva diferit față de ce ai abordat până acum”.

”Mi se pare greșit să fii un compozitor scump”

Întrebat de reporterii Ego.ro dacă este un compozitor ieftin sau scump, Mihai a dorit să facă unele precizări. De fapt, în colaborarea sa cu un artist, nu este vorba numai despre onorariul pentru piesă:

”Nu sunt nici ieftin, nici scump, nu trebuie să jecmănim un artist. Mi se pare greșit să fii un compozitor scump, pentru că banii ies și din ce urmează, după, din difuzare, din drepturile de autor. Nu sunt însă nici ieftin, pentru că nu-s lucruri făcute la repezeală, ci gândite, muncite”.

A muncit nouă ani în Anglia: ”Indiferent în ce țară vrei să lucrezi, este vorba despre noroc”

Mihai ne-a mai povestit și despre perioada în care și-a încercat norocul în Anglia. Au fost nouă ani în care a muncit enorm, în care a adunat experiență, în care a învățat că lucrurile nu sunt deloc ușoare, când pleci de acasă:

”Muzica modernă nu are graniță. Transcende și rasă și religie și graniță. Indiferent în ce țară vrei să lucrezi, este vorba despre noroc, să cunoști oamenii potriviți, în sensul să nu-și bată joc de tine, să nu ai ghinionul să-ți fure munca. În plus, trebuie să reziști în fața unor presiuni, nu începe nimeni ușor. Problema este pur tehnică, când pleci din țară, te gândești dacă ai bani de chirie și cum te susții, până începi treaba. Singura țară în care am încercat a fost Anglia, pentru că nu prea poți să te împarți, trebuie să ai un scop, o direcție muzicală, să te focusezi, altfel te împrăștii. Am stat în Anglia din 2007 până în 2016, dar nu permanent, ci am venit, am plecat. Apoi, ei s-au hotărât să iasă din Uniunea Europeană, s-au schimbat lucrurile, totul este complicat acolo la contracte, mai ales din cauza hârtiilor”.

Tată și fiu, la aceeași vârstă. Zici că-s copie la indigo!

Dacă privești fotografiile celor doi, tată și fiu, la aceeași vârstă, undeva, la peste 25 de ani, ai jura că Mihai și Virgil Ogășanu sunt unul și același, ca o întoarcere în timp a marelui actor. Și Mihai a absolvit Actoria, ba chiar are deja două roluri la activ:

”Anul acesta am colaborat cu PRO TV, în serialul ”Lecții de viață”, a fost interesant, este o direcție care mi-ar plăcea în egală măsură să o explorez. Muzica a fost cea care a prins rădăcini mai devreme, înainte de facultatea de teatru. Mi-ar plăcea să colaborez și la teatru și în cinematografie. Un artist trebuie să fie complet, în ziua de azi. Înainte, poate că erai doar un actor bun, dar, azi, ca artist, și asta am observat și în Anglia, trebuie să știi să cânți, să dansezi, să te miști. Acolo sunt cu aptitudini mult mai generoase decât actorii de la noi. Am jucat în ”Casa cu un om”, filmul lui Dan Tudor, o comedie neagră, a fost debutul meu cinematografic. Pelicula a participat la festivaluri, a câștigat și câteva premii. E interesant de văzut”. Mihai s-ar bucura dacă ar primi un rol și în ”Clanul”, serialul de la PRO TV care ține telespectatorii cu sufletul la gură: ”Mi-ar plăcea, da, să joc în ”Clanul”, dar trebuie să fii acceptat, așa se întâmplă în clanuri. Sunt înalt, slab, aș fi bun. În ”Lecții de viață” am avut rol de șantajist”, a mai adăugat Mihai Ogășanu în exclusivitate pentru Ego.ro.

Cu părinții săi
Cu părinții săi

Întreaga familie Ogășanu s-a mutat în căsuța din Cornu: ”E și aerul mai bun, nu e atât de mult stres”

Părinții lui Mihai Ogășanu, Virgil și Valeria Ogășanu, au decis, în pandemie, să se mute din București, în căsuța lor din Cornu:

”Ai mei s-au mutat acolo, la căsuță, e mai bine pentru că e și aerul mai bun, nu e atât de mult stres și, fiind și o situație în București, mă refer la țevile sparte, la  problemele cu apa caldă, am preferat să stăm iernile la curte, încălzim cu centrala pe gaz sau electric. Locuim împreună, stau și eu cu ei, îi mai ajut, cu una-alta, dar vin în București de câteva ori pe săptămână, ca să lucrez”.

Cu părinții lui, Valeria și Valeriu Ogășanu
Cu părinții lui, Valeria și Valeriu Ogășanu

Marele actor Virgil Ogășanu joacă și la 82 de ani: ”Există roluri pentru orice vârstă!”

Și acum, la 82 de ani, Virgil Ogășanu continuă să fie prezent pe scenă, rolul lui Zaharia Trahanache potrivindu-i-se de minune:

”Tata joacă în piesa ”Scrisoarea”, la Teatrul Național, a jucat și la sfârșitul lunii trecute. El îmi spune că există roluri pentru orice vârstă, deci are roluri pentru 80 de ani. Teatrul este foarte darnic, spre deosebire de sportivi, care au perioade scurte și care nu mai pot performa, după o anume vârstă. În teatru îți permiți să lucrezi atât cât vrei…”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *