Cine este și cum arată acum Daniela Vlădescu, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu: “El nu m-a iubit. Eu mi-am pus pe tavă toată viața”. Ce i-a făcut Elena Ceaușescu

La Revoluție, l-a adus cu mașina de la Sibiu la București

Scris de: Daoud Andra

18 Dec. 2023

Soprana Daniela Vlădescu este ultima iubită cunoscută a lui Nicu Ceaușescu. Ea a fost cea care l-a adus la București, în timpul Revoluției din 1989, iar în prezent are 67 de ani. Ce a însemnat pentru ea relația cu fiul dictatorului și cum a trăit momentul schimbării de regim.

Cu ce se ocupă în prezent Daniela Vlădescu, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu

Daniela Vlădescu, de profesie cântăreață de operă, are în prezent 67 de ani. L-a cunoscut pe fiul Ceaușeștilor în urmă cu 35 de ani, în timp ce se aflau în delegație la Festivalul Tineretului de la Moscova. Au început să formeze un cuplu, însă lucrurile nu au evoluat așa cum și-ar fi dorit soprana.

În prezent, artista este managera Teatrului Național de Operă Oleg Danovski, din Constanța. Viața ei nu a decurs însă întotdeauna așa cum și-ar fi dorit, iar unele alegeri s-au dovedit a nu fi cele mai inspirate. În urmă cu ceva timp, artista se declara dezamăgită de felul în care a decurs relația cu cel supranumit ”Prințișorul”.

Citește și: Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu din tinerețe. “Era subțire și înaltă”. Ce poreclă rușinoasă avea

”Am fost foarte dezamăgită și ceea ce am primit înapoi a fost pedeapsă, nu recompensă. El nu m-a iubit. Eu mi-am pus pe tavă toată viața, au trecut 35 de ani de când l-am cunoscut. N-a fost singura iubire a vieții mele, mereu am iubit făcând sacrificii. Dacă l-aș mai vedea o dată așa cum l-am văzut eu, aș face la fel. A fost un om sensibil, care recita poezii, niciodată nu l-am văzut făcând rău cuiva. Când l-am cunoscut, auzisem rele despre el.”, a povestit soprana, în urmă cu ceva timp, la emisiunea Acces Direct.

Cine este și cum arată acum Daniela Vlădescu, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu
Daniela Vlădescu, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu

Elena Ceaușescu i-a pus interdicție

Cântăreața de operă a mai povestit, în trecut, cum s-a schimbat Nicu Ceaușescu după ce a cunoscut-o. Nu a scăpat însă de presiunile regimului, a fost urmărită mult timp, iar Elena Ceaușescu a interzis-o la televizor, după cum a relatat tot ea.

”După ce l-am cunoscut, el nu mai bea, era încurajat să bea. Nu avea casa lui, stătea cu sora lui, avea o viluță, avea salariul de 11 mii le lei pe lună, eu ca artistă la operă aveam 3.600 lei. Eu nu i-am cerut niciodată nimic. Nu am fost o căpușă. Pe părinții lui nu i-am cunoscut. Familia lui nu a avut nimic împotriva mea. Aveam o mașină care mă urmărea. Am avut microfoane la geamuri, am văzut acum, recent, când am pus termopane. În 1985 am fost interzisă de Elena Ceaușescu la televizor.”, a mai spus Daniela Vlădescu.

Citește și: Ce educație avea Elena Ceaușescu, de fapt. Cum a ajuns “savant de renume mondial”, deși avea doar patru clase

L-a adus cu mașina în București la Revoluție

Suprana a povestit, în trecut, cum a trăit momentul din decembrie 1989. Nicu Ceaușescu, care se afla la Sibiu, a sunat-o să vină să îl aducă la București. În ciuda insistențelor părinților săi de a nu pleca, artista a condus până la Sibiu. Acolo, fiul dictatorului i-a mărturisit că i s-a propus să plece la Viena, însă nu a vrut. Nu a realizat ce se întâmplă, astfel că s-a întors în Capitală, sperând că poate rezolva lucrurile.

”La Revoluţie m-a sunat la 21 decembrie şi mi-a spus să vin la Sibiu, că au plecat toţi, l-au lăsat singur. M-am urcat în maşină şi m-am dus, în pofida cererilor părinţilor mei, care plângeau rugându-mă să rămân acasă. Căci se trăgea peste tot. Dar eu m-am dus la nişte prieteni, i-am rugat să îmi dea nişte benzină din maşinile lor şi am plecat. Când am ajuns acolo, am aflat că l-au sfătuit unii să se urce într-un avion să-l ducă la Viena sau nu mai ştiu pe unde, cu mine cu tot.

Citește și: Femeia care a fost marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Cine i-a despărțit și de ce, povestea tristă

Mi-am dat seama că nu avea de ce să fugă, nu făcuse nimic rău, dacă fugi, te consideri vinovat. Am venit împreună la Bucureşti. Unde în altă parte putea să se ducă? De altfel, Nicu a avut o perioadă în care nu a realizat grozăvia momentului. Aflând că ai lui au fugit, îmi zice, parcă-l aud: ‘Ia uite, şi ăştia acum şi-au găsit să fugă! Dar mă duc la Bucureşti, vorbesc la Comitetul Central, vedem ce-i de făcut…’. El nu şi-a dat seama ce se întâmplă, n-a fost ce-a crezut.”, a mai povestit cântăreața, într-un interviu pentru Jurnalul Național.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
7.6 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Cornel Pana

    Cine este persoana care isi incepe sau termina articolele cu „Dumnezeule”??? Mi se pare un sacrilegiu care lezeaza sentimentul religios. Va rog sa renuntati la acest stil care nu este livresc si incompatibil cu decența religioasą. Porunca spune clar”sa nu iei in deşert numele Domnului Dumnezeului tău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *