Cine l-a ajutat pe Șerban Pavlu să intre în rolul comisarului de poliție, din serialul Clanul: ”Am noroc. Cumnatul meu este polițist” EXCLUSIV

Ce a simțit actorul când a îmbrăcat uniforma: „Te umpli așa de admirație și respect”
Cine l-a ajutat pe Șerban Pavlu să intre în rolul comisarului de poliție, din serialul Clanul: ”Am noroc. Cumnatul meu este polițist” EXCLUSIV

Șerban Pavlu este unul dintre cei mai bine cotați actori din România, iar de-a lungul timpului și-a făcut un renume de „bărbatul rău al cinematografiei românești”, prin prisma rolurilor pe care le-a interpretat. În cea mai recentă producție, serialul ”Clanul” (PRO TV), care va avea debutul în toamnă, pe micile ecrane, Pavlu interpretează rolul unui comisar de poliție. Celebrul actor a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro care a fost sentimentul atunci când a îmbrăcat uniforma, dar și cine este persoana care îl ajută să intre mai bine în pielea personajului.

Șerban Pavlu: ”Nu vreau să fiu doar în personaje negative, vreau să trec și de parte asta, a binelui”

Este actor de teatru, film, televiziune și a dublat vocea diverselor personaje de desene animate, fiind considerat unul dintre cei mai bine cotați actori de vârstă medie din România. Cu toate că a jucat într-o sumedenie de filme și de seriale, lui Șerban Pavlu i s-a pus eticheta de „băiat rău”, prin prisma personajelor sale. Totuși, din această toamnă, îl vom vedea în postura de „băiat bun”, căci va interpreta rolul unui comisar de poliție.

„Nu cred că este primul rol pozitiv, dar este primul rol pozitiv într-un film cu personaje negative și prima dată când sunt de partea legii. Însă, ca în orice producție de calitate lucrurile nu sunt doar albe și negre, sunt undeva cu umbre și depinde cum privim. Dar da, sunt un comisar de poliție. Nu vreau să fiu doar în personaje negative, vreau să trec și de parte asta, a binelui”, a povestit amuzat actorul pentru EGO.ro.

Joacă în serialul Clanul
Joacă în serialul Clanul

Chiar dacă este la nivelul profesional în care nu este nevoit să se documenteze intens pentru a intra în pielea unui anumit personaj, Pavlu ne-a mărturisit că pentru acest rol ține este în permanentă legătură cu cumnatul său care este angajat al Poliției Române.

„Din fericire și spre marele meu noroc, cumnatul meu este polițist și am o sursă inepuizabilă de documentare. Măcar să mă verific pentru diferite proceduri. La Academia de Poliție au fost mai mult decât drăguți și în afară de ziua propriu-zisă de filmare, cei de acolo au stat de vorbă foarte serios cu regizorii și au vândut niște ponturi. E necesar să existe o minimă conformitate cu realitatea, adică să nu începi să faci ca în filme, ce îți imaginezi tu că ar face un polițist. Sunt lucruri de la mici detalii până la chestii de strategie într-o operațiune, cum ții un pistol sau cum te apropii de cineva să-l arestezi”, a completat marele actor.

„Eu nu am fost fan de mic al filmelor cu polițiști”

Totuși, niciun sfat, nicio pregătire în prealabil nu s-a comparat cu momentul în care a îmbrăcat o uniformă de poliție. Chiar dacă nu se visa de mic polițist și nici nu urmărea cu admirație filmele cu polițiști, Șerban Pavlu ne-a mărturisit că în momentul în care a pus casca pe cap și sacoul cu epoleți a avut niște simțuri pe care nu le poate explica.

„Nu se poate lua o uniformă autentică pentru că așa este legea. Inclusiv cu chestia asta am fost ajutați. E un sentiment foarte straniu. Eu nu am fost un fan de mic al filmelor cu polițiști și cu militari, nu am fascinația asta a uniformei, dar după ce te trezești îmbrăcat se schimbă lucrurile. Cel mai comic pentru mine a fost la o filmare când studenți reali erau prezenți, căci au fost folosiți în anumite secvențe, mă salutau. Eu mă plimbam pe acolo în uniformă și ei își luau poziția corpului, mă salutau așa cum se face în poliție. Prima reacție era de „drepți” când mă plimbam pe lângă ei și mă apelau „domnul comisar”. Eram șocat și mă întrebam de unde știu ei ce rol am eu în serial. Dar m-a luminat cineva când mi-a zis că totul se întâmplă datorită uniformei. E foarte stranie senzația. Te umpli așa de admirație și respect”, a mai povestit Șerban Pavlu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.