Cine sunt elevii care pot beneficia de meditații gratuite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2024. Când și cum se pot înscrie

Tate detaliile, în articolul de mai jos.
Cine sunt elevii care pot beneficia de meditații gratuite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2024. Când și cum se pot înscrie

Elevii care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat vor puta beneficia de meditații gratuite. Veștile bune sunt însă doar pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Programul va începe de luna viitoare, după prima vacanță din acest an școlar. Iată unde se pot înscrie doritorii și care este data limtă până la care o pot face.

Elevii pot beneficia de meditații gratuite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2024

Prin proiectul „Educație la puterea 2” se oferă meditații gratuite la șapte materii pentru elevii din Sectorul 2 care vor susține, anul viitor, Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Profesori cu experiență își vor pune la dispoziție cunoștințele pentru a îi pregăti pe elevii din clasele a VIII-a sau a XII-a.

Citește și: Școala Altfel 2023-2024, modificări majore. Participarea elevilor, obligatorie. Sunt interzise excursiile din banii părinților

Cei care vor susține Evaluarea Națională vara viitoare pot opta pentru cursurile de Limba și literatura română și Matematică, în timp ce elevii de an terminal de la liceu se vor putea pregati suplimentar pentru Bacalaureat la materii precum

  • Limba și literatura română
  • Matematică
  • Istorie
  • Fizică
  • Biologie
  • Geografie
  • Informatică

Cei care vor să beneficieze de orele de pregătire gratuite mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie. O pot face completând formularul dedicat până pe 31 octombrie.

„Datoria mea este să ajut, să îndrum și să educ tinerii. Sunt, înainte de orice, profesoară. Copiii, indiferent de vârstă sau de statutul social ori financiar al părinților, trebuie să aibă șanse egale, mai ales când vine vorba de educație. Îi invit pe toți elevii care au nevoie de ajutor înainte de examene să facă parte din acest proiect”, transmite fostu ministru al Educației Monica Anisie.

Mai multe informații despre aceste cursuri găsiți și pe pagina de Facebook Educatie la puterea 2.

Citește și: De ce au elevii liber pe 27 octombrie 2023. Ce se întâmplă de fapt la finalul acestei luni, anunț important

Când primesc elevii bursele sociale în acest an școlar

În acest an școlar, vor beneficia de burse mai mulți elevi decât anul trecut, potrivit Ministerului Educației. În plus și valoarea burselor crește. Astfel, bursa de merit a ajuns la 450 de lei în prezent, față de 200 de lei, cât era anul trecut. Bursele sociale au o valoare de 300 de lei pe lună.

Pe lângă bursele de merit și cele sociale, se mai acordă și alte tipuri de bursă:

  • Bursă de excelență olimpică I – între 750 și 3000 de lei
  • Bursă de excelență olimpică II – 700 de lei
  • Burse pentru mame minore – 700 de lei
  • Bursă tehnologică – 300 de lei

Banii aferenți burselor vor intra pe card în fiecare lună, în aceeași zi cu plata altor drepturi sociale, respectiv pe data de 15 a fiecărei luni, odată cu pensiile, alocațiile și alte drepturi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *