Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii, pe care trebuie neapărat să o încercați. Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai apreciate preparate din țara noastră. Gospodinele au moduri diferite de a găti acest fel de ciorbă, însă, una dintre ele are gustul bunicii, de neuitat. Pentru cei care vreți să încercați, vă prezentăm mai jos ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare. Trucuri ca să îţi iasă delicioasă.
Ciorba de perișoare se prepară ușor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar în cazul în care nu consumați carne de porc, o puteți înlocui cu cea de pui sau vită. Se spune că perișoarele făcute din carne de porc snt cele mai gustoase, însă depinde de preferințele fiecărei persoane. Iată cum se prepară cirorba de perișoare, rețeta bunicii și care sunt trucurie pentru a ieși perfectă.
În primul rând spălați bine legumele și tocați-le în mărimea dorită. Le puneți apoi într-o oală cu apa, la fiert. Lăsați legumele să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi începeți să adăugați perișoarele rând pe rând.
Pe acestea le puteți lăsa să se fiarbă aproximativ 20 de minute. După ce orezul din perișoare a fiert, adăugați sucul de roșii și borșul. Potriviți gustul cu sare și apoi lăsați să fiarbă în continuare câteva minute. La final, adăugați verdeața și acoperiți oala, după ce ați oprit focul.
Ciorba de perișoare o puteți consuma cu ceapă verde, smântână și ardei iute. În unele zone din țară, oamenii preferă să o mănânce cu mămăligă și nu cu pâine. Un alt truc este ca verdeața pe care o adăugați la final, cum ar fi leușteanul sau mărarul, să fie verzi, proaspete. Odată cu venirea primăverii, le veți găsi mai în toate piețele.