Clipe grele pentru Simona Halep. Ce se întâmplă în procesul în care este anchetată pentru dopaj: „Este ciudat”

Audierea a fost amânată de două ori

Scris de: Daoud Andra

02 Apr. 2023

Clipe grele pentru Simona Halep. Ce se întâmplă în procesul în care este anchetată pentru dopaj: „Este ciudat”

Simona Halep se confruntă cu probleme în procesul în care este anchetată pentru dopaj. Prima înfățișare ar fi trebuit să aibă loc la finalul lunii februarie, însă s-a amânat. Ce se întâmplă cu probele trimise de avocații sportivei și ce spune un fost antrenor al jucătoarei despre amânarea audierii acesteia.

Ce se întâmplă cu audierea Simonei Halep în procesul de dopaj

Simona Halep așteaptă de mai bine de jumătate de an să fie audiată în procesul de dopaj. Cazul sportivei este judecat de un tribunal independent, Sports Resolutions, iar prima înfățișare în fața anchetatorilor ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii februarie.

Citește și: Lovitură grea pentru Simona Halep! A părăsit-o în plin scandal de dopaj. Nu s-ar fi așteptat nimeni

Prima audiere a Simonei Halep a fost amânată, iar sportiva este în așteptare. În tot acest timp, ea este suspendată provizoriu și nu are voie să participe la competiții oficiale. Firicel Tomai, cel care a antrenat-o pe sportivă între anii 2009 și 2013, spune că aceste amânări din dosar sunt ciudate și că sunt în dezavantajul sportivei, prelungind perioada de suspendare.

„Simona se luptă cu două amânări, procesul trebuia să aibă loc de două ori până acum, dar a fost amânat din diverse motive. Au fost trimise eșantioane fizice, medicamentele sau bidonul, și din câte știu au fost refuzate, s-a cerut o expertiză la laborator. Este ciudat că se fac aceste amânări, este în detrimentul Simonei. Dar ea are vârsta și calitățile necesare încât să mai poată juca tenis 3-4 ani”, a precizat Tomai la „DigiSport Matinal”.

Citește și: De ce s-a decalat de fapt audierea Simonei Halep. Ce s-a întâmplat cu probele contaminate. Ultimele vești în procesul de dopaj

Ipoteză bombă chiar înaintea procesului Simonei Halep
Audierea Simonei a fost amânată de două ori

Simona Halep pledează nevinovată

Sportiva originară din Constanța pledează nevinovată în proces și așteaptă verdictul tribunalului de la Londra, după analiza probelor și după audieri. În funcție de rezultate, se poate alege cu o suspendare mai mare sau poate fi declarată nevinovată. În plin proces, Simona se bucură de sprijinul celor cu care a colaborat în trecut și care au afirmat că nu cred că se face vinovată de dopaj.

Unul dintre susținătorii Simonei Halep este și fostul ei antrenor, Darren Cahill. Acesta a vorbit, în urmă cu ceva timp, într-un podcast, despre situația dificilă prin care trece fosta lui elevă.

Citește și: Dezvăluire bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! S-a aflat ce medicamente interzise ar fi luat sportiva

„E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru aceasta. Să sperăm că (pedeapsa) nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând. Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a spus Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *