Dezvăluire bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! S-a aflat ce medicamente interzise ar fi luat sportiva

Simona Halep a folosit medicamente pentru tratarea sinuzitei care conțin substanțe interzise pentru sportivi din cauza faptului că WTA a aprobat prea târziu „excepția de uz terapeutic”
Dezvăluire bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! S-a aflat ce medicamente interzise ar fi luat sportiva

Ies la iveală detalii noi în cazul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva a solicitat o aprobare specială petru a utiliza medicamente de tratare a sinuzitei, însă WTA a întârziat aprobarea, astfel că a fost nevoită să folosească substanțe interzise pentru tratarea acestei afecțiuni în timpul competițiilor.

Dezvăluire bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce medicamente interzise ar fi luat sportiva

Simona Halep traversează cea mai dificlă perioadă a carierei, după ce a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat în cadrul turneului US Open 2022. Audierea sportivei va avea loc la finele acestei luni.

Între timp, au ieșit la iveală noi detalii despre problemele medicale ale fostului lider WTA din perioada premergătoare a turneului de la Flushing Meadows.

În perioada pre-competițională cuprinsă între 9 iulie și 2 august 2022, înainte de turneele nord-americane și US Open, românca a cerut WTA o aprobare specială de uz terapeutic în vederea tratării unei sinuzite, potrivit documentelor prezentate de Prosport. 

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a impus aprobarea prin intermediul WTA a unor medicamente ce conțin substanțe interzise pentru sportivi, precum pseudoephedrina (decongestionante topice și orale, comprimate filmate) şi glucocorticoidzi (cortizol, corticosteron, cortizon, prednisol).

Departamentul medial al WTA (Asociația Jucătoarelor de Tenis Profesioniste) a aprobat târziu solicitarea făcută de jucătoarea română. Astfel, Simona Halep nu a reușit să trateze sinuzita în perioada premergătoare competițiilor nord-americane. Acest lucru s-a putut vedea și în evoluțiile sale.

Citește și: „Ipoteză bombă chiar înaintea procesului Simonei Halep: “Cineva i-a vrut răul și i-a pus drogurile”

A folosit substanțe interzise în timpul turneelor, din cauza întârzierii aprobării WTA

Deși se afla sub medicația specifică sinuzitei, pe care WTA o aprobase la începutul lunii august, Halep a abandonat la Washington la set pierdut și 0-2 cu Anna Kalinskaya din cauza „sinuzitei, epuizării termice și șocului caloric” cauzate de temperaturile de 34 de grade Celsius înregistrate la ora partidei.

A urmat turneul de la Toronto, pe care românca l-a câștigat și apoi cel de la Cincinnati, unde din nou s-a văzut nevoită să abandoneze din cauza stării de sănătate. De la Cincinnati a zburat la New York în vederea participării la US Open.

Pe 29 august, imediat după partida pierdută în fața Dariei Snigur de la Flushing Meadows, Simona a fost depistată pozitiv cu Roxadusat, medicament folosit pentru a trata anemia asociată cu o boală cronică de rinichi.

Simona Halep suferea de sinuzută din cauza deviației de sept. Afecțiunea i se agrava de fiecare dată când călătorea (schimba des mediul, stătea mult în aer condiționat etc). Până în acest moment, WTA nu a oferit o explicație de ce a întârziat atât de mult aprobarea excepției de uz terapeutic pentru Halep.

A decis să se opereze

După ce a fost eliminată de la US Open, Simona Halep a decis să ia o pauză competițională și să se opereze la nas. Nu știa atunci că testul a ieșit pozitiv. Sportiva a fost anunțată abia în luna octombrie.

„Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară. Nu am putut să fac operația la nas mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare. Tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe cea estetică“, a declarat Simona Halep, după intervenția chirurgicală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.4 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *