Lovitură grea pentru Simona Halep! Vestea care i s-a dat în cazul de dopaj, lucrurile se schimbă total

Ce se întâmplă cu audierea sportivei
Lovitură grea pentru Simona Halep! Vestea care i s-a dat în cazul de dopaj, lucrurile se schimbă total

Lovitură grea pentru Simona Halep! Deși spera să fie audiată peste două zile în cazul său de dopaj, sportiva mai are de așteptat până să dea explicații în fața completului de arbitri, întrucât ședința a fost amânată. Iată care este motivul pentru care a fost luată această decizie.

Audierea Simonei Halep a fost amânată

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat la US Open 2022. Sportiva din România urmează să fie audiată de tribunalul independent Sports Resolutions din Londra, unde va pleda nevinovată. Deși ar fi trebuit să fie audiată peste două zile, ședința în care Halep ar fi trebuit să dea explicații în fața completului a fost amânată.

Mai exact, de pe 17 februaire audiera a fost mutată la sfârșitul acestei luni. Ziua nu a fost încă stabilită. Ședința va avea caracter privat, însă decizia va fi făcută publică.

Decizia a fost luată ca urmare a schimbării conducerii Agenției Internaționale de Integritate. Noul șef, Karen Moorhouse, consideră că are nevoie de mai mult timp să studieze acest caz, potrivit playtech.ro.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în luna octombrie, ca urmare a testului poizitiv la substanța Roxadustat, efectuat la US Open 2022. Pentru a-și demonstra nevinovăția, sportiva din Constanța a angajat o agenție de farmacologie și toxicologie să îi investigheze cazul. Specialiștii au descoperit că suplimentele nutritive pe care le folosește jucătoarea ar fi fost contaminate accidental cu Roxadustat.

Se pare că în urma investigației ar fi fost depistat atât lotul contaminat, cât și persoana care ar fi comis această greșeală.

La începutul lunii, Associated Press a relatat cazul unui jucător de tenis brazilian care a fost depistat dopat și care s-a apărat spunând că suplimentele nutritive pe care le folosește au fost contaminate accidental, la fel cum susțin și apărătorii lui Halep. Sportivul a primit o suspendare de 12 luni.

Citește și: „Lovitură cruntă pentru Simona Halep! Ce urmează pentru sportivă, în cazul de dopaj. Veștile nu sunt deloc bune

Darren Cahill despre cazul Simonei Halep: „Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Salep, a vorbit în cadrul unui podcast despre audierea sportivei de 31 de ani. Cel alături de care Halep a cunoscut cele mai mari performanțe sportive de-a lungul carierei, i-a fost alături fostei sale eleve în ultimele luni, de la izbucnirea scandalului. Cahill este convins că Simona Halep nu s-a dopat.

„Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru aceasta. Să sperăm că (pedeapsa) nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând. Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a spus Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.

Citește și: „Descoperire importantă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei. S-a aflat tot

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *