Descoperire importantă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei. S-a aflat tot

Ce probe a prezentat Simona Halep în cadrul audierilor
Descoperire importantă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei. S-a aflat tot

Descoperire importantă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva ar fi prezentat mai multe probe esențiale în cadrul anchetei în care este judecată pentru utilizarea substanței interzise Roxadustat, care ar putea duce către un verdict favorabil.

Descoperire importantă în cazul de dopaj al Simonei Halep

Mai exact, Simona Halep ar fi prezentat producătorul, numărul de lot și certificatul de analiză ale suplimentului nutritiv contaminat, potrivit prosport. Mai mult decât atât, se pare că a apărut și medicul care i-ar fi prescris Simonei suplimentul respectiv. Până în momentul de față se știe doar că doctorul în cauză are 40 de ani de experiență.

Sportiva din Constanța i-ar fi solicitat acestuia să verifice dacă toate ingredientele conținute de supliment corespund regulamentului, pentru a fi sigură că nu este suspendată de Agenția Internațională Anti-Doping.

De asemenea, pe eticheta suplimentului cu pricina nu sunt trecute eventuale riscuri pentru sănătate.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a precizat care sunt reglementările în acest domeniu.

Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1

Simona Halep a reușit să obțină o audiere de urgență, sperând într-o soluționare cât mai rapidă a cazului. Ea este suspendată provizoriu de trei luni și a ratat primul Grand Slam al anului, Australian Open. Totuși, constănțeancă are încredere că situația ei va fi lămurită cât mai repede, astfel încât să poată participa la Roland Garros 2023, care începe la finalul lunii mai.

Ce loc ocupă în prezent Simona Halep în clasamentul WTA

Remintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat la US Open 2022. Rezultatul testului l-a primit pe 7 octombrie.

Chiar dacă nu a mai participat de luni bune la o competiție oficială, fostul lider mondial rămâne totuși aproape de Top 10 WTA. Momentan ocupă locul 12 în ierarhia mondială și așteaptă vești dinspre Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra care se ocupă de cazul ei.

În situația în care verdictul completului de trei arbitri nu îi va fi favorbail, Simona Halep se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
6.4 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *