Codin Maticiuc l-a introdus pe Anghel Damian în cercul lui Nuțu Cămătaru. „L-am introdus în zona asta de „mafioto-interlopo” EXCLUSIV

Anghel Damian a participat la câteva sindrofii, alături de Nuțu Cămătaru, ca sursă de inspirație pentru scenariul serialului ”Clanul” (PRO TV)

Codin Maticiuc face parte din distribuția serialului „Clanul”, însă contribuția lui în acest proiect nu este doar interpretarea personajului Iulică, ci este și un real ajutor pentru Anghel Damian, cel care scrie scenariul. Codin a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu doar că îi dă sfaturi lui Anghel în ceea ce privește lumea interlopă din România, dar l-a prezentat personal lui Nuțu Cămătaru, despre care la rândul lui a scris cartea „Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Codin Maticiuc, despre colaborarea cu Anghel Damian

Codin Maticiuc a avut vânzări record cu cartea despre viața lui Nuțu Cămătaru, însă pentru asta s-a documentat cinci ani. Mai precis, timp de cinci ani a stat pe lângă Nuțu Cămătaru și anturajul lui pentru a reuși să-l cunoască mai bine. Așa că, în momentul în care Pro TV a decis realizarea serialului Clanul, al cărui scenariu este scris de Anghel Damian, Codin a venit cu o contribuție extrem de mare, dat fiind faptul că acțiunea serialului are legături cu grupările infracționale.

„Nu știu dacă ai observat dar noi chiar suntem prieteni. Am o „pilă” și mă bucur că m-a distribuit în Clanul. Tot datorită lui am fost și în VLAD. Mă bucură mult treaba asta. Noi avem proiectele noastre împreună, crede și un pic în abilitățile mele. Iar el la 30 de ani să fie „head of everything” (n.r. capul a tot) aici”, ne-a povestit Codin Maticiuc despre rolul lui în serialul care va avea debutul în această toamnă pe micile ecrane, completând că nu poate să ne dezvălui prea multe despre personajul lui, însă promite să fie la fel de spumos ca cele pe care le-a interpretat de-a lungul timpului.

„Nu am citit atât de departe, adică nu am ajuns decât pe la episodul 8, deocamdată mai mult dau, nu iau. Adică sunt ok. Nu vreau să dezvălui prea multe lucruri, dar trag și eu niște gloanțe, se întâmplă niște lucruri”.

„Este o tipologie pe care trebuie să o studiezi și să o aduci la zona noastră”

Tot ceea ce ne poate spune este că pentru acest serial și-a adus contribuția și în ceea ce privește conturarea și a altor personaje. Mai precis l-a ajutat cu sfaturi și l-a pus în legătură cu persoane care fac parte din grupări infracționale pe Anghel Damian, cel care se ocupă de scenariu și de regia serialului.

„Lui îi dau sfaturi din zona asta de „mafioto-interlopo” pe care eu am studiat-o, i-am dat și acces. Adică eu pe el l-am luat, l-am prezentat lui Nuțu Cămătaru, a fost cu el la niște sindrofii. L-am introdus și pe el în lumea asta, să vadă, ca apoi să poată să scrie mai autentic”, ne-a mai declarat Codin, motivând că altfel nu ar fi putut să scrie autentic, să aducă în fața telespectatorilor oameni care fac parte din societatea noastră.

„Este o tipologie pe care trebuie să o studiezi și să o aduci la zona noastră. Că nu poți lua din filmele americane și să spui că aia se întâmplă la noi. Trebuie să vii să studiezi un pic zona nostră”.

Codin Maticiuc și Nuțu Cămătaru
Codin Maticiuc și Nuțu Cămătaru

„Mă împac între actorie și restul proiectelor mele”

Chiar dacă personajul pe care îl interpretează în serialul Clanul nu este unul principal, iar zilele lui de filmare sunt mai puține, Codin Maticiuc se implică trup și suflet. Pe lângă asta își vede și de celelalte proiecte profesionale, dar mai ales de campania lui de strângere de fonduri pentru renovarea spitalelor din România. Susține că nu ar putea să trăiască altfel, chiar dacă uneori nu este cea mai bună alegere, însă așa se simte cu adevărat împlinit.

„Mai pot și cât oi putea o să mă vezi făcându-le. Mă împart un pic între actorie și restul proiectelor mele. La un moment dat, țin minte, că a zis o vorbă frumoasă Dan Capatos. M-a sunat în ziua în care eu am postat coperta cărții cu Nuțu Cămătaru și am zis că o să apară. El nu știa de proiectul ăla. Cu el, în toți anii, în care eu am scris mă văzusem pe proiectele mele și el știa că mai scriu, dar când a văzut cartea „Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru” m-a sunat să mă întrebe dacă ziua la mine are 27 de ore că lui nu îi iese socoteala când am mai scris o carte. Nu îi venea să creadă că fac filme, repar spitale și în timpul ăsta mai scriu și o carte, nu am cum să am aceeași zi ca el”, a mai povestit Codin Maticiuc pentru EGO.ro, completând că de multe ori simte că-și neglijează un pic familia pentru a putea duce la bun sfârșit toate proiectele în care acceptă să se implice.

„Ideea e că mă împart cât pot. Mai devreme povesteam cuiva și spuneam că nu ai cum să le faci perfect. Dacă m-aș axa doar pe un domeniu poate aș fi mai bun, dar eu sunt ca un om cu o cadă plină cu apă care are mici fisuri și mă duc într-o parte și lipesc, apoi alerg spre alt loc unde se sparge mai tare. De obicei acolo unde alerg este nevastă-mea care țipă că nu am stat suficient cu copiii. Eu cumva încerc să țin cada asta plină cu apă și să repar toate fisurile”.

„Succesul cu „Miami Bici” mă obligă oarecum să fac o continuare a filmului”

Pe lângă „Spitale publice din bani privați”, acțiune pe care a demarat-o în anul 2016 și care are ca scop aducerea spitalelor din România la standardele cele mai noi, prin renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne, Codin Maticiuc scrie cărți și produce filme cu număr de recor de spectatori în sălile de cinema.

„Încerc să le iau pe rând, uite spre exemplu acum o să mă apuc de o altă carte abia când o să am mai mult timp liber, însă sunt unele dăți când nu pot face asta. De exemplu partea cu spitalele. Acolo nu pot să spun că mai stau doi, trei ani și după aceea mai renovez unul. Tu trebuie să continui, nu ai cum să te oprești”, ne-a mai spus Codin, care în momentul de față se pregătește pentru continuarea filmului „Miami Bici”, un film extrem de apreciat și cerut de public.

„La partea cu producția de film eu am niște parteneri și niște distribuitori care mă sună. Am succesul cu „Miami Bici” care mă obligă oarecum să fac o continuare a filmului. Nu îmi permit să zic că 5 ani simt nevoia să nu fac nimic. Cere și situația să facem „Miami Bici 2”. Situația te mai și forțează să faci anumite lucruri. Acum zic că nu mai scriu, dar poate mâine găsesc un subiect senzațional și mă apuc să aștern pe hârtie”, a mai completat Codin Maticiuc pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

7.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.