Codurile secrete pe care le folosesc angajații de la Ikea. Ce mesaje ascunse folosesc fără să-și dea seama clienții

Angajații Ikea au coduri care le permit, de exemplu, să sune pentru a cere ajutor sau în cazul în care un copil se pierde în magazin
Codurile secrete pe care le folosesc angajații de la Ikea. Ce mesaje ascunse folosesc fără să-și dea seama clienții

Ikea este una dintre cele mai de succes companii din lume și, de fapt, cel mai faimos magazin de mobilă și decorațiuni. O companie cu mai multe secrete ale succesului, cum ar fi crearea de mobilă ușor de asamblat și cu un design frumos sau faptul că magazinele sale sunt ca o adevărată casă.

Dar nu putem uita nici de angajații săi mereu amabili și serviabili, care se pare că au și coduri secrete pentru a comunica între ei. Iată care sunt codurile secrete pe care le folosesc angajații Ikea.

Codurile secrete pe care le folosesc angajații de la Ikea

A fi angajat al Ikea înseamnă să lucrezi într-o companie ale cărei magazine sunt mari și pline cu tot felul de articole și produse. Așadar, pentru a-și ușura munca sau pentru ca angajații să nu fie derutați de denumirile suedeze date mobilierului și produselor Ikea, aceștia au o serie de coduri secrete care le permit să comunice și, de asemenea, să știe la ce piesă de mobilier se face referire.

Mai mulți angajați au dezvăluit că, de exemplu, Ikea îi învață încă de la început că cele mai bine vândute piese de mobilier sunt biblioteca Billy și masa LACK, astfel încât să știe ce să recomande în cazul în care clientul caută cea mai faimoasă mobilă a lor.

Coduri pentru mobilier

Pe de altă parte, etichetele au coduri de culoare pentru acestea. Astfel, dacă, de exemplu, un articol se termină cu numărul 40, ei știu că această piesă de mobilier este albastră sau dacă se termină cu 41 este albastru deschis, iar dacă este 42 este albastru închis. De asemenea, ei știu că rafturile poartă numele unor matematicieni, în timp ce obiectele din baie au nume care se referă la lacuri sau râuri.

Coduri interne

Dar și angajații comunică în coduri între ei, așa cum am menționat deja. Astfel, de exemplu, dacă cineva rostește „Cod 22” înseamnă că are nevoie de ajutor la casă, în timp ce „Cod 99” înseamnă că un copil s-a rătăcit în magazin.

Pe de altă parte, angajații Ikea au dezvăluit și alte coduri care nu sunt pentru comunicare, ci pentru a înțelege mai bine cum funcționează tacticile de vânzare din magazinele Ikea. Astfel, „Bulla, Bulla” se referă la faptul de a pune obiecte mici în coșurile sau sertarele pe care le vedem în diferitele secțiuni ale magazinului. Coșuri care sunt mereu pline până la refuz, astfel încât să fim tentați să apucăm și să cumpărăm unul.

De asemenea, „Open The Wallet” sau „Deschideți portofelul” este denumirea pe care angajații o folosesc pentru acea secțiune din jurul caselor de marcat unde, de asemenea, pun obiecte mici pentru ca noi să cumpărăm și mai mult sau să achiziționăm ceva chiar dacă intenția noastră este să plecăm fără să cumpărăm nimic.

Citește și: „Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea. Ingredientele speciale pe care trebuie să le folosești

Alte secrete Ikea

Pe lângă faptul că au anumite coduri secrete, angajații Ikea au mai dezvăluit și faptul că ai voie să te așezi și să încerci paturile și canapelele din magazin și chiar să tragi un pui de somn. Angajații Ikea au dezvăluit, de asemenea, că ai voie să stai și să încerci paturile și canapelele din magazin și chiar să tragi un pui de somn, dar dacă stai acolo timp de două ore, atunci ți se va spune să te ridici. În plus, cearșafurile și husele de pe paturi și canapele sunt schimbate doar dacă sunt vizibil murdare, așa că poate dura chiar și o lună până când sunt schimbate. Așadar, te sfătuim să nu stai prea mult pe ele.

Un alt secret dezvăluit este că pereții magazinelor se mișcă pentru ca schimbările de decor să fie mai ușoare, dar și pentru ca angajații să aibă drum direct atunci când se termină ziua.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *