Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea. Ingredientele speciale pe care trebuie să le folosești

Află care este rețeta chifteluțelor de la Ikea. Iată cum le poți prepara chiar la tine acasă.
Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea. Ingredientele speciale pe care trebuie să le folosești

Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea a fost dezvăluită. O plimbare la Ikea are mai multe avantaje. Găsești o mulțime de articole pentru casă, dar adevăratul punct culminant este altul. Nu-i așa că dacă ți se face foame, poftești la o porție de chiftele suedeze, stropite cu sos de smântână?

Chifteluțele care sunt vândute acum în toate restaurantele Ikea, au fost create  ca o soluție pentru o provocare dificilă din 1985. În acea perioadă localul nu mergea deloc bine. „În acea perioadă, oaspeții din restaurantele noastre nu erau serviți într-un mod constant și rapid, iar calitatea nu era mereu bună,” explică Severin Sjöstedt, maestru bucătar suedez. „Era o problemă serioasă pentru că, așa cum a spus Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA: ‘Este dificil să faci afaceri cu stomacul gol”.

Pentru că se numără printre felurile favorite de mâncare,  specialiștii de la Ikea au dezvăluit rețeta lor secretă. Iată ingredientele speciale pe care trebuie să le folosești pentru a putea recrea delicioasele chifteluțe acasă. Este vorba de o rețetă super simplă, pe care oricine o poate urma.

Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea

Ingredientele de care ai nevoie pentru chiftelele IKEA:

  • 500 g carne tocată de vit;
  • 250 g carne tocata de porc;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 1 cățel de usturoi zdrobit;
  • 100 g pesmet;
  • un ou
  • 5 linguri de lapte integral;
  •  sare și piper;

Iată metoda simplă de preparare. Combină carnea de vită și carnea tocată de porc și amestecă-le pe amândouă într-un castron folosind degetele. După ce te-ai asigurat că nu există cocoloașe, poți adăuga ceapa, usturoiul, pesmetul și oul, apoi amestecă din nou. Urmează laptele, împreună cu sarea și piperul. Formează apoi bile mici și rotunde, pe care trebuie să le pui pe o farfurie curată. Acoperă farfuria și pune-o la frigider timp de două ore. După două ore, încălzește puțin ulei la foc mediu într-o tigaie și după ce vezi că este fierbinte toarnă chiftelele. Acestea trebuie prăjite până se rumenesc. După ce s-au rumenit, pune chiftelele într-un vas rezistent la cuptor și lasă-le încă 30 de minute la copt.

Ingredientele necesare pentru sosul de smântână:

  • Un strop de ulei;
  • 40 g de unt;
  • 40 g de făină simplă;
  • 150 ml supă de legume;
  • 150 ml supă de vită;
  • 150 ml de smântână grasă;
  • 2 lingurițe de sos de soia;
  • o linguriță de muștar;

Cum se prepară. Topește untul într-o tigaie. După ce s-a topit, amestecă untul cu cele 40 g de făină timp de două minute. Adăugă 150 ml de bulion de legume, împreună cu cei 150 ml de bulion de vită. Continuă să amesteci înainte de a adăuga smântâna, sosul de soia și muștarul. Se amestecă toate ingredientele, apoi se pun la foc mic și se lasă să fiarbă. Odată ce sosul s-a îngroșat, toarnă deasupra chiftelele și te poți bucura de o masă delicioasă.

Află și cum poți prepara cei mai gustoşi mici. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.