Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top în supa de pui. Îi dă un gust special

Ce nu trebuie să lipsească din rețetă

Scris de: Oana Matei

10 Feb. 2023

Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top în supa de pui. Îi dă un gust special

Cauți cele mai bune ierburi și condimente pentru supa de pui? Fie că ești în căutarea unei rețete clasice de supă de pui, fie dorești o supă mai specială, cu siguranță vei găsi în lista de mai jos ceva potrivit pentru supa ta de pui. Combinațiile de legume, condimente și ierburi vor da gust delicios mâncării, conțin nutrienți sănătoși astfel, nu este nevoie să folosești concentrate de legume cu ameliator de gust și conținut  crescut de glutamat de sodiu.

Care sunt cele mai bune condimente și ierburi pentru supa de pui folosite de bucătari celebri?

Nu te mulțumi cu o supă clasică de pui, experimentează arome și gusturi noi, Mai jos vei găsi o listă cu 8 condimente și ierburi aromatice folosite în bucătăria internațională pentru pregătirea supei de pui:

Pătrunjel

Este cea mai folosită plantă aromatică pentru condimentarea supei de pui. Pentru a da o aromă intensă supei de pui, pătrunjelul se adaugă  la finalul preparării supei. Pătrunjelul se folosește fie proaspăt, verde, fie uscat. Poți încerca pătrunjelul și sub formă de sos pesto. Pentru a face un sos pesto din pătrunjel ai nevoie de pătrunjel verde, ulei de măsline, parmezan, usturoi și sare. Se omogenizează toate ingredientele cu un blender, apoi sosul pesto de pătrunjel se toarnă în supă. Delicios!

Cimbru

Dacă folosești cimbru uscat, zdrobește frunzele între degete înainte de a le adăuga în supă. Acest lucru va ajuta să le elibereze aroma. Adaugă cimbru la finalul preparării pentru ca aroma lui să nu devină prea puternică. Folosește cimbru proaspăt. Chiar face diferența!

Salvie

Salvia are un gust de astringent, ușor piperat, cu note de mentă. Salvia se combină bine cu alte ingrediente aromate precum usturoiul, ceapa și piperul negru. Dacă utilizezi salvie uscată, rehidrateaz-o într-o cană cu apă fierbinte, timp de 10 minute, înainte de a o folosi.

Busuioc

Busuiocul are un miros puternic, dulce și înțepător conferind supei de pui o aromă proaspătă, distinctă. Busuiocul se folosește proaspăt sau uscat. Dacă folosești busuioc uscat, adaugă-l mai devreme în procesul de gătire, astfel încât să aibă timp să se rehidrateze și să-și elibereze aroma.

Boia de ardei afumată

Boia de ardei afumată cu aromă de fum și gust  puțin picant, este perfectă pentru supa de pui. O modalitate interesantă de a infuza boia de ardei afumată în supa de pui, este să faci un ulei de boia afumată. Pentru acest lucru este necesar să încălzești două linguri de ulei de măsline amestecat cu o lingură de boia afumată. Se călește amestecul timp de 2-3 minute apoi se toarnă în supa de pui.

Chimen

Chimenul are o aromă dulce, iar gustul său poate fi descris ca fiind ușor picant, cu note ce amintesc de anason și fenicul. Pentru aromatizarea supei de pui, chimenul se prăjește ușor înainte de a fi adăugat în măncare. Semințele măcinate de chimen sunt mult mai aromate decât cele întregi, astfel dacă folosești chimen măcinat pune o cantitate mai mică în supa de pui. Chimenul se potrivește bine cu alte condimente, cum ar fi praf de chili, coriandru și boia de ardei.

Turmeric

Denumit și ”șofran” indian, turmericul are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, însă aroma sa bine definită este mai puternică și mai picantă. Având un gust ușor astringent, turmericul se folosește împreună cu usturoiul, ceapa, ghimbirul pentru a echilibra aromele.

Semințe de fenicul

Aroma de fenicul este intensă și dulce, cu gust minunat de miere și lemn dulce. Semințele de fenicul se pot folosi în supa de pui în  moduri diferite:

  • o modalitate este ca semințele de fenicul să fie adăugate în supa de pui,  în timpul gătirii. Aceasta se va infuza cu aromele semințelor de fenicul.
  • o altă modalitate de a folosi semințele de fenicul este de a fi măcinate și adăugate în supa de pui înainte de servire. În acest mod, aroma va fi mai intensă.
  • pentru a elimina aroma de lemn dulce, semințele de fenicul se prăjesc înainte de a fi adăugate în supă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *