Cristina Bălan, mamă a doi băieți cu sindrom Down, din nou însărcinată. Medicii le-au dat deja vestea mult așteptată: ”Un copil perfect sănătos!”. Detalii EXCLUSIVE

Gabriel Bălan, soțul Cristinei Bălan, compune piese și confecționează căsuțe din lemn, ca să facă față cheltuielilor casei
Cristina Bălan, mamă a doi băieți cu sindrom Down, din nou însărcinată. Medicii le-au dat deja vestea mult așteptată: ”Un copil perfect sănătos!”. Detalii EXCLUSIVE

Solista Cristina Bălan, câștigătoarea competiției ”Vocea României”, ediția din 2015, a dat ieri vestea cea mare, că este din nou însărcinată. Și Gabriel Bălan, soțul Cristinei, dar și copiii lor, cei doi băieți diagnosticați cu sindrom Down, așteaptă cu nerăbdare sosirea pe lume a bebelușei. În interviul exclusiv pentru Ego.ro, Gabriel Bălan ne-a vorbit despre fetița lor, care este perfect sănătoasă, în urma seriei de teste genetice, dar ne-a dezvăluit și povestea celor două prenume, Nadeea Sofia.

Cristina Bălan a dat ieri vestea cea mare: ”Băieții sunt foarte încântați că vor avea o soră!”

Cântăreața Cristina Bălan a dat ieri vestea cea mare, că va fi mămică, printr-o postare emoționantă, pe contul ei de Facebook:

“Vă împărtășesc și vouă bunavestire, după o lungă perioadă de discreție. Astăzi se împlinesc 6 luni de când a apărut Minunea în viața noastră: Nadeea Sofia. Băieții sunt foarte încântați că vor avea o soră. Nouă încă ni se pare ceva extraordinar”, a scris Cristina Bălan pe rețelele sociale, în dreptul imaginilor cu burtica de graviduță.

Cristina Bălan va aduce pe lume o fetiță
Cristina Bălan va aduce pe lume o fetiță

”Ni s-a spus că este un copil perfect sănătos!”

Cristina și Gabriel Bălan, părinții a doi băieți, în vârstă de 8 ani, diagnosticați cu sindromul Down, au avut mari emoții la testele genetice pentru noua sarcină.

În interviul exclusiv pentru Ego.ro, soțul Cristinei ne-a dezvăluit ce vești le-au dat medicii, în urma tuturor analizelor:

”Noi am făcut niște teste genetice noninvazive, se fac din a zecea săptămână de sarcină, este cel mai amplu test genetic la nivel global, ni s-a spus că este un copil perfect sănătos. Dar să vă mai spun ceva. În cei aproape 9 ani, de când au apărut picii noștri, și suntem pe diverse site-uri cu părinți care au copii cu diverse dizabilități, nu cunoaștem un caz în care părinții să fi avut copii cu Down sau cu autism și în următoarea sarcină”.

 Povestea prenumelor Nadeea Sofia. Cine le-a ales

Gabriel ne-a dezvăluit și frumoasa poveste a celor două prenume ale bebelușei care va veni pe lume peste trei luni, Nadeea Sofia:

”Să știți că nu noi le-am ales, sunt alese de piticii noștri. Sofia este după un personaj dintr-un film de desene animate, pe care băieții l-au îndrăgit, a fost practic primul prenume de fetiță ales de ei, dar și dintr-o poveste pe care noi le-o tot citim și în care cele două personaje sunt doi frați, Andrei și Sofia. Iar prenumele Nadeea este ales tot ei. Pe nașa fetiței o cheamă Andreea, dar picii noștri nu pot pronunța corect, așa că o strigă Nadeea. Ne-a plăcut foarte mult această găselniță a lor, căci nu e nici Andreea, nici Nadia, e un nume rar”.

Alături de băieții lor, care le aduc multă bucurie
Alături de băieții lor, care le aduc multă bucurie

Celebrii părinți își adoră băieții: ”Ei au sindromul dragostei”

Gabriel ne-a vorbit cu mare drag despre gemenii lor, Toma și Matei, care le aduc atât de multă bucurie:

”Ei au sindromul dragostei. Nu este ușor, este o provocare să ai copii cu sindrom Down, dar, credeți-mă, pe cât sunt momentele mai dificile, pe atât răsplata este și mai mare. Diferența dintre noi, oamenii care suntem numiți normali, și cei cu acest sindrom, este că ei nu sunt capabili de ură, nu au asta în ADN-ul lor. Ei, când văd un grup de 100 de oameni, văd doar 100 de oameni, nu văd că 10 sunt și mai grăsuți, nu fac diferențe, ca noi”.

Și-au retras gemenii de la școală: ”Vor face școala la domiciliu, cu noi”

Cristina și Gabriel Bălan au decis, cel puțin pe moment, să facă lecții cu micuții lor acasă, sunt practic profesorii și îndrumătorii școlari ai copiilor:

”Nu i-am retras oficial de la școală, trebuie să urmăm niște etape, avem zilnic terapii cu ei. Vor face școala la domiciliu, trebuie să ne înscriem la o instituție umbrelă care e acreditată și în România, există o programă anuală, pe care trebuie să o respecți. Sunt și probleme. Noi locuim în județul Ilfov, iar statul român are un singur profesor de sprijin aici, adică doar o persoană care trebuie să ajute toți copiii cu dizabilități, ca să poată țină pasul și ritmul cu programa școlară. Copiii noștri ar fi trebuit să intre în clasa 1, dar nu există o programă adaptată pentru cei cu sindrom Down. Statul român nu cunoaște nici în 2022 o cifră reală a celor cu sindrom Down, în România. Noi ne-am luptat și am schimbat o lege care îi discrimina pe copiii cu probleme de sănătate. În fiecare an, părinții alergau 57 de zile, pe an, ca să dovedească faptul că un copil cu Down nu s-a însănătoșit între timp. Păi, nu există un sirop minune și, gata, a trecut! Cu această problemă genetică vor rămâne toată viața. Acum mai e nevoie de aceste acte doar după ce împlinesc 18 ani”.

Cristina Bălan, soțul și copiii
Cristina Bălan, soțul și copiii

Cum se descurcă pe plan financiar: ”Ne ajută familia și confecționăm căsuțe din lemn”

Cei doi soți artiști au renunțat la scenă. Tot timpul și-l dedică gemenilor, care au nevoie permanent de prezența lor:

”Nu mai avem concerte, nu mai avem spectacole. De când a venit pandemia, am fost cu frâna de mână trasă. Ne-am dedicat copiilor, nefiind sprijiniți de statul român. Fiind doi copii cu o provocare mare, ne-a fost imposibil să mai mergem la concerte. Eu am colaborat cu artiștii, am mai compus, tocmai ce am terminat de scris o piesă, am tot zis că o să o lansăm. Ca în orice afacere, când ieși din cerc, e mai greu. Nu avem niciun ajutor din partea statului. Avem sprijin din partea a trei asociații, care ne sprijină pentru băieți cu kinetoterapia, dar și cu o terapie cu căluți. În rest, familia, părinții ne ajută cum și cât pot și ei. În urmă cu două luni, pentru că nu mai puteam face față cheltuielilor, am făcut o postare pe Internet, care a fost foarte distribuită, unde anunțam că facem căsuțe în miniatură. Avem foarte multe comenzi”, ne-a mai declarat Gabriel Bălan, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.4 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *