Cu ce poți să cureți petele de transpirație sau deodorant de pe hainele albe și colorate. Trucul banal care face o treabă excelentă

Nu este nevoie să folosești clor.
Cu ce poți să cureți petele de transpirație sau deodorant de pe hainele albe și colorate. Trucul banal care face o treabă excelentă

Petele de transpirație reprezintă, probabil, unele dintre cele mai neplăcute și greu de îndepărtat urme dintre toate tipurile de impurități care pot afecta hainele noastre. Indiferent dacă discutăm despre ținute albe sau colorate, aceste pete sunt întotdeauna inestetice. Deși trebuie să ne reamintim că ele sunt rezultatul natural al organismului uman, asta nu ne oprește să căutăm soluții pentru a ne păstra hainele cât mai curate posibil.

Petele de transpirație îți strică aspectul ținutei

Transpirația reprezintă excesul de apă eliminat de organism pentru a regla temperatura corpului în funcție de temperatura ambientală. Atunci când utilizăm antiperspirante, substanțele din aceste produse se amestecă cu sărurile naturale din transpirație, iar majoritatea acestora conțin compuși de aluminiu care reduc nivelul de umiditate.

Prin urmare, aluminiul este responsabil pentru decolorarea hainelor albe, transformându-le în nuanțe de galben, și pentru formarea urmelor albe pe articolele noastre vestimentare.

Citeste si: Trucul simplu care elimină mirosul de transpirație din haine. Ai nevoie doar de două ingrediente banale

Cum poți scăpa de urmele de transpirație

Pentru a elimina petele de transpirație de pe hainele albe, poți utiliza cu succes ingrediente obișnuite pe care le găsești acasă și care sunt la îndemâna oricui.

Cu ce poți să cureți petele de transpirație sau deodorant de pe hainele albe și colorate.

În plus, este recomandat să eviți utilizarea clorului, deoarece acesta poate deteriora țesăturile mai mult decât să le ajute. Bicarbonatul de sodiu poate fi un și el un aliat de încredere în lupta împotriva petelor de deodorant și transpirație de pe haine.

Poți crea o pastă amestecând trei părți de bicarbonat cu o parte de apă până obții o textură corespunzătoare. Aplică această pastă pe zona afectată și folosește o periuță de dinți pentru a freca delicat țesătura.

Vezi si: Amestecul banal care elimină petele de transpirație. Ce trebuie să aplici de fapt pe pete, efectele sunt uimitoare

Apoi, poți spăla haina sau clăti zona cu apă călduță. Pentru hainele albe, o soluție excelentă este apa oxigenată, cunoscută pentru efectul său de înălbire. Amestecă cantități egale de apă obișnuită și apă oxigenată, apoi aplică această soluție pe petele problematice. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește bine cu apă caldă sau introdu haina direct în mașina de spălat.

Cum poți combate petele de deodorant

Cea mai eficientă metodă de a preveni complet apariția petelor galbene sau albe pe haine este să le eviți în totalitate. Un sfat util este să aștepți ca deodorantul să se usuce complet pe piele după aplicare, astfel încât să nu intre în contact cu hainele pe care le porți. De asemenea, mai poți opta pentru antiperspirantul invisible, iar astfel te vei asigura că nu îți pătezi hainele.

Te poate interesa si: Nu mai folosi balsam când speli lenjeria de pat și prosoapele. Altul este secretul ca să iasă curate și parfumate

Un alt truc eficient este să speli hainele cât mai curând posibil după ce le-ai purtat, astfel încât deodorantul să nu aibă timp să se fixeze pe țesătură și să poată fi îndepărtat mult mai ușor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
8.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *