Atunci când cumperi carne de pasăre din supermarket, aceasta este moale și se topește în gură. Însă, dacă iei o găină de la țară, carnea va fi mai ațoasă și mai tare. Totuși, există un truc foarte simplu care te ajută să faci carnea de găină mai fragedă. Iată secretul pe care doar bucătarii experimentați îl cunosc!
Carnea de găină de țară este mult mai tare decât cea a unei păsări cumpărate din supermarket. Asta pentru că păsările de la țară au un alt stil de viață față de cele care ajung în congelatoarele supermarketurilor.
Mai exact, ele au posibilitatea de a alerga mai mult în comparație cu păsările crescute industrial. Prin urmare, aceste păsări ajung să aibă mușchii mai dezvoltați, deci și carnea este mai tare.
Totuși, după cum se știe deja, găinile de la țară sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț, așa că nu ezita să le gătești. Află că există și un truc care poate face carnea să se topească în gură.
Fie că o folosești la prepararea unei ciorbe sau o introduci la cuptor, carnea de găină de țară trebuie să fie fragedă și să nu fie uscată. Pentru a obține un rezultat delicios, bucătarii experimentați au la îndemână un truc simplu.
Ei apelează la un fruct pe care cu siguranță îl ai în bucătărie. Este vorba despre lămâie. Stoarce acest fruct citric peste carnea de găină și vei observa că aceasta va ieşi fragedă şi gustoasă.
Te-ar mai putea interesa și Ce să adaugi în apa în care gătești carnea de pui. Așa va fierbe de două ori mai repede. Și bunicile apelau la acest truc!
Te-ar mai putea interesa și Cu ce să amesteci carnea de pui pentru perișoare. Așa nu se vor sfărâma și ies mult mai pufoase!