Cu ce să stropești pepenii, de fapt. Când e momentul ideal pentru a aplica tratamentul. Trucul pe care trebuie să-l știi

Cu ce să stropești pepenii, de fapt. Când e momentul ideal pentru a aplica tratamentul. Trucul pe care trebuie să-l știi

Este sezonul pepenilor, momentul în care cu toții căutăm deliciosul fruct în magazine. Pentru cei care se ocupă cu cultivarea pepenilor, următoarele informații ar putea fi foarte utile. Află cu ce trebuie să îi stropești, de fapt.

Cu ce se stropesc pepenii pentru o recoltă bogată

Multă lume se întreabă când trebuie udați pepenii. Ei bine, prima procedură trebuie efectuată la apariția primelor 3-5 frunze, iar a doua se face în timpul înmuguririi și începutului înfloririi. Procedura de udare se poate scurta atunci când pepenii încep să câștige în greutate.

Dacă îți dorești să ai pepeni aromați și foarte suculenți, trebuie să respecți câteva reguli. În primul rând, pepenii au nevoie de multă apă pentru a crește. Cel mai indicat ar fi să-i uzi dimineața, iar dacă este secetă, experții în domeniu recomandă să uzi pepenii seara. Dacă există scăderi frecvente de temperaturi, nu trebuie să fie udați imediat.

De asemenea, un alt lucru important este faptul că apa cu care udăm pepenii nu trebuie să fie rece, ci caldă, deoarece este mult mai potrivită pentru irigarea pepenilor. Pepenii trebuie udați pe o zonă mai mari, deoarece cultura are un sistem radicular puternic.

Specialiștii recomandă să folosești un strat de materie organică, precum paie, fân sau iarbă tăiată, dacă dorești să reduci numărul de udări. Folosind un strat de materie organică, vei reduce semnificativ numărul numărul de udări, deoarece umiditatea va rămâne în sol mai mult timp.

Citește și: Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt și dulce. Semnul banal care arată clar

Când trebuie să aplici schema de tratament la pepeni

Primul tratament pe care trebui să îl aplici la pepeni va fi imediat după semănare. Este recomandat să folosești Previcur Energy, iar după să aplici un timp de pauză de 3 zile. După o săptămână de la primul tratament, va fi nevoie de o altă stropire cu același produs și un timp de pauză de 3 zile.

De asemenea, la plantare, răsadurile de pepene au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru fuzarioză. După o săptămână de la acest tratament, aplică o stropire cu Cidely Top pentru antracnoză, timpul de pauză fiind tot de 3 zile.

În aceeași perioadă, este recomandat un tratament cu Vertimec, pentru a proteja răsadurile împotriva acarienilor și pentru a ține la distanța musca minieră. Schema de tratament este necesară pentru a ține departe toți dăunătorii departe de cultură.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
5.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *