Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt și dulce. Semnul banal care arată clar

Iată semnele principale care îți arată că pepenele galben este copt.
Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt și dulce. Semnul banal care arată clar

Cum îți dai seama dacă că pepenele galben este copt și dulce. În timpul verii, pepenele galben poate fi unul dintre cel cele mai delicioase alegeri pentru un desert răcoritor. Iată ce trebuie să ai în vedere și cum să îl alegi ca un profesionist. Descoperă semnul banal care arată clar că este copt.

Cum îți dai seama dacă că pepenele galben este copt și dulce

Învață să alegi corect un pepene galben, ținând cont de câteva semne esențiale. Într-o zi fierbinte de vară, ce poate fi mai delicios decât un pepene galben dulce și suculent. Acest fruct suculent de vară este foarte bun și nutritiv în salate de fructe și în smoothie-uri. Dar dacă nu știi cum să îl alegi, s-ar putea să ajungi acasă cu un pepene cu o textură neplăcută.

Pepenele necopt se mănâncă greu și are o textură neplăcută. Aroma va fi, de asemenea, fadă. În schimb, un pepene galben copt este foarte dulce și suficient de suculent pentru a-ți curge printre degete. Trebuie doar să știi cum să găsești unul. Iată ce trebuie să ai în vedere când alegi pepenele galben.

Atenție la culoare

Primul semn că un pepene galben s-a copt este culoarea care trebuie să fie schimbatde la verde spre cafeniu. Un pepene galben bine copt, are de asemenea o aromă placută și este ușor moale la atingere. Ca și în cazul pepenilor roșii, culoarea este primul semn important de coacere. Coaja verde de pepene galben trebuie să capete o culoare gălbuie, crem. Dacă ai observat că are culoarea potrivită, atunge ușor pepenele în capătul opus tulpinii. Dacă pare că se înmoaie, pepenele galben ales este probabil copt.

Culoarea generală a coajei ar trebui să fie bej, auriu nisipos sau galben crem, dar nu verde. Coaja verde indică faptul că este necoaptă. Dacă vezi o pată gălbuie mare și netedă la suprafață, cel mai probabil acolo se odihnea pe câmp. Pata gălbuie, de asemenea, poate indica faptul că pepenele este copt.

Verifică tulpina

Capătul tulpinii trebuie să apară rotund, neted și ușor cretat. Nu ar trebui să vezi nicio parte a tulpinii încă atașată, deoarece un pepene copt se va desprinde în mod natural de tulpină. Orice bucată de tulpină atașată indică faptul că fermierul a tăiat pepenele galben prea devreme.

Miroase

Un pepene galben copt ar trebui să aibă un miros dulce în general. Coaja lui ar trebui să aibă un parfum plăcut și aromat. Dacă nu miroase bine, nu îl cumpăra. Dacă miroase copleșitor de dulce sau are un miros de fermentat, este prea copt. Un pepene galben copt ar trebui să fie ferm peste tot, dar nu tare. Dacă observi pete moi sau zdrobite, de obicei, acestea sunt semne de putrezire.

Citește și cum îți dai seama dacă un pepene este copt și dulce. Trucul banal de mare ajutor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *