Cu ce să stropești plantele ca să crească mai repede. Trucul secret pentru o grădină superbă

Așa te vei bucura de o grădină superbă

Scris de: Daoud Andra

02 Jun. 2023

Cu ce să stropești plantele ca să crească mai repede. Trucul secret pentru o grădină superbă

Plantele din grădină, dar și cele din ghiveci au nevoie de câteva lucruri pentru a se dezvolta armonios. Pe lângă apă și lumină, este nevoie de nutrienți care să fie aplicați la nivelul solului. Iată cu ce să stropești plantele ca să crească mai repede! Ingredientele naturale care sunt extrem de benefice pentru grădina ta.

Soluția cu care să stropești plantele ca să crească mai repede

Pentru ca plantele din grădină să se dezvolte repede, ele au nevoie de câteva lucruri. Condițiile de mediu, o cantitate potrivită de apă, dar și îngrășămintele naturale pot face minuni atunci când vine vorba despre grădina ta. Nu este nevoie să apelezi la soluții chimice pentru a fertiliza solul, ci ai la îndemână câteva ingrediente naturale, chiar în bucătărie.

Citește și: Când se plantează trandafirii. Tot ce trebuie să știi pentru a avea o grădină spectaculoasă

Apa în care fierbi diferite legume este plină de nutrienți precum potasiu, magneziu, fier, fosfor, calciu sau flour. În loc să o verși în chiuvetă după ce ai fiert legumele în ea, o poți folosi pentru a uda plantele și florile din grădină. Mulți grădinari folosesc așa-numita „apă roșie”, adică apa în care a fiert sfecla, pentru a iriga plantele.

Se curăță sfecla de coajă și se taie cuburi. Se pune la fiert în apă, dar fără sare. Se fierbe la foc mic până când sfecla se înmoaie. Se scot bucățile de sfeclă, iar apa se lasă la răcit. Peste această apă se adaugă o cantitate egală de apă rece și câteva linguri de zahăr. Se amestecă bine și se folosește pentru a uda plantele din grădină sau din ghiveci. Apa de sfeclă poate fi folosită o dată pe săptămână și nu trebuie să ajungă pe flori, ci doar la rădăcina plantei.

Citește și: Amestecul banal care elimină dăunătorii din grădină. Cu ce trebuie să stropești plantele. Trucul e de mare ajutor

Plante care alungă tristețea. Îmbunătățesc starea de spirit și sunt ușor de îngrijit
Plantele pot fi udate cu apa în care au fiert legumele

De ce să pui coji de ouă în ghiveciul plantelor

Un alt ingredient din bucătărie care este extrem de valoros pentru plante îl reprezintă cojile de ouă. Păstrează cojile atunci când folosești ouă, pentru că sunt bogate în calciu și alte minerale și ajută plantele să se dezvolte armonios. După ce cojile s-au uscat, pune-le în blender, împreună cu o linguriță de scorțișoară. Aceasta din urmă are efect antifungic și antimicrobian și protejează rădăcinile plantelor, în timp ce coaja de ou le oferă nutrienți.

Citește și: Plante de balcon care iubesc soarele. Sunt ușor de îngrijit și arată superb, toți vecinii te vor invidia

Amestecul se păstrează într-un borcan și se adaugă o linguriță în ghiveciul plantelor, înainte de a le uda. Apa va face ca scorțișoara și cojile de ou mărunțite să ajungă în sol și la rădăcinile plantelor, iar soluția poate fi aplicată o dată la două săptămâni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.4 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *