Cu ce să stropești roșiile din grădină ca să fie mai dulci. Secretul experților pentru o recoltă bogată

Ai nevoie doar de un ingredient din bucătărie
Cu ce să stropești roșiile din grădină ca să fie mai dulci. Secretul experților pentru o recoltă bogată

Roșiile sunt preferatele multor oameni în sezonul anotimpului cald. Fie că sunt consumate ca atare, fie în salate sau în alte feluri de mâncare, ele nu lipsesc din bucătărie. Atunci când le crești tu, în propria grădină, îți dorești să știi cum să ai grijă de ele și cu ce să le stropești pentru a fi cât mai bune.

Trucuri pentru o recoltă de roșii foarte bună. Cu ce să le stropești pentru a fi dulci

Pentru a te asigura că anul acesta te bucuri de roșii coapte și dulci, există un ingredient foarte versatil, pe care majoritatea oamenilor îl au în casă. Poate fi folosit într-o mulțime de moduri și situații și chiar face minuni. Este considerat inamicul perfect al murdăriei, al mirosurilor neplăcute, dar și al dăunătorilor din grădină.

Specialiștii spun că aceste ingredient este benefic și pentru grădină. Așadar, dacă ai o cultură de roșii bine crescute și nu dorești să folosești insecticide, fungicide sau îngrășăminte chimice, poți folosi un ingredient natural. Acesta este bicarbonatul de sodiu. Trebuie doar să presari puţin la rădăcina roşiilor. În acest fel le vei reduce aciditatea. De asemenea, ele vor deveni mai suculente şi mai dulci și vor avea și o formă mai plăcută, scrie playtech.ro.

Cum mai poți folosi bicarbonatul de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a ajusta pH-ul solului în anumite situații. Dacă ai un sol prea acid, folosirea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu poate ajuta la neutralizarea excesului de aciditate. Este foarte important însă să testezi pH-ul solului înainte de a aplica orice tip de tratament, inclusiv pe cel cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, respectă dozele recomandate pentru a evita schimbările bruște.

În același timp, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a respinge insectele care dăunează culturile. Un amestec de bicarbonat de sodiu, apă și ulei vegetal poate fi aplicat pe frunzele plantelor pentru a respinge dăunătorii. Repetă acest tratament periodic pentru a menține eficiența și pentru a proteja plantele de insecte.

Și nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a combate bolile fungice, cum sunt: mucegaiul, rugina și putregaiul, care pot afecta sănătatea plantelor din grădină. Poți crea o soluție din o lingură de bicarbonat de sodiu și patru litri de apă și să o pulverizezi pe plantele afectate.

Vezi și – De ce crapă roșiile, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români în grădină, cum trebuie procedat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *