Cu ce se curăţă ceara de lumânare de pe haine. Trucuri care chiar funcţionează

De cele mai multe ori, cei care se confruntă cu această situație, au tendința să îndepărteze ceara uscată de pe haine cu un obiect ascuțit sau chiar cu mâna
Cu ce se curăţă ceara de lumânare de pe haine. Trucuri care chiar funcţionează

Cu ce se curăță ceara de lumânare de pe haine. Puteți face asta rapid și folosind obiecte la îndemâna oricui. Se întâmplă des ca oamenii să se confrunte cu această problemă. Asta pentru că oricine a aprins o lumânare sau a participat la nuntă sau botez. Situația este inevitabilă. Puțini sunt însă, cei care știu cu ce se poate curăța ceara de pe haine. Vă prezentăm mai jos câteva trucuri care chiar funcționează.

Cu ce se curăţă ceara de lumânare de pe haine, fără să stricați materialul

De cele mai multe ori, cei care se confruntă cu această situație, au tendința să îndepărteze ceara uscată de pe haine cu un obiect ascuțit sau chiar cu mâna. Este total greșit, iar lucrurile sunt mult mai simple de atât. Cu ce se curăţă ceara de lumânare de pe haine

Cu ce se curăţă ceara de lumânare de pe haine

În primul rând, dacă v-a picat ceară pe haine trebuie să o lăsați să se usuce bine. În cazul în care ceara este groasă, o puteți îndepărta cu lama unui cuțit.

În cazul în care stratul este mai subțire, folosiți fierul de călcat, însă fără a seta funcția cu aburi. Puteți folosi hârtie de pergament sau un șervețel de bucătărie, de acela gros, de la rolă, de culoare albă.

Așezați bucata de hârtie sau un șervețel pe pata de ceară, apoi puneți fierul de călcat nu foarte încins peste ea. În scurt timp, ceara se va lipi de hârtie, fără a strica materialul sau a lăsa semne.

Repetați procedeul până zona este perfect curată și nu mai este deloc ceară pe haine. În cazul în care materialul vă permite, îl puteai băga la spălat.

Există și varianta ca ceara să pice pe covor, dacă obișnuiți să aprindeți lumânarea în cameră. În cazul în care ceara nu este curățată, poate afecta covorul sau parchetul, pe termen lung. Situația se complică în cazul în care ceara este colorată.

Puteți scoate pata de ceară de pe covor, folosind un uscător de păr și o hârtie pergament

Puneți hârtia de pergament peste pata de ceară. După, folosiți uscătorul de păr pentru a încălzi zona afectată. Pata se va transfera de pe covor pe hârtie. Îndepărtați cu atenție hârtia și repetați procedeul până în momentul în care ați reușit să îndepărtați toată ceara de pe covor.

Bicarbonatul, soluția pentru pata de ceară de pe covor

Bicarbonatul face minuni în multe cazuri. Iată că îl puteți folosi și dacă ați picat ceară pe covor. Este simplu și nu trebuie decât să presărați praful pe zona afectată. Apoi lăsați să acționeze câteva ore. 

Cu ce se curăță ceara de pe parchet

După ce s-a răcit ceara, folosiți un cuțit cu lama rotunjită și neascuțită. Cu ajutorul lui puteți îndepărta pata de ceară. Apoi șterge bine parchetul cu o lavetă uscată. Veți observa imediat schimbarea, iar parchetul va deveni din nou lucios. În toate cazurile de mai sus, este indicat să rezolvați rapid problema. Nu încercați să băgați hainele la spălat cât timp ceara se află pe ele.

Le-ați putea strica și nici măcar nu scăpați de petele de ceară de pe haine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *