Trucul care îţi salvează hainele arse cu fierul de călcat. Ai nevoie de un singur ingredient din bucătărie

Cu un singur ingredient pe care îl găsești în bucătărie îți poți salva hainele arse cu fierul de călcat.
Trucul care îţi salvează hainele arse cu fierul de călcat. Ai nevoie de un singur ingredient din bucătărie

Trucul care îţi salvează hainele arse cu fierul de călcat. Pentru mulți, cel mai probabil călcatul hainelor nu este o activitate tocmai plăcută. Însă este necesară pentru a avea obiecte vestimentare impecabile. Totuși, în timpul acestei activități se pot întâmpla și accidente. Iată cum pot fi rezolvate.

Trucul care îţi salvează hainele arse cu fierul de călcat

Cea mai comună problemă la călcatul hainelor este arderea acestora. Deși suntem tentați să ne gândim că nu mai poate fi nimic de făcut cu o haină arsă, nu este deloc așa. Putem readuce obiectul vestimentar în starea lui inițală cu un ingredient pe care îl avem cu toții în bucătărie.

Evident, dacă vorbim de o arsură profundă a hainei, nu se mai poate face nimic. Dar de multe ori arderea hainelor constă în formarea unei pete gălbui care este foarte inestetică, dar de care putem scăpa.

Îndepărtarea acestei pete se poate face cu ajutorul produselor profesionale de curățat, dar acestea costă. Există însă și o soluție cu ajutorul căreia poți scăpa de astfel de pete fără a cheltui niciun ban.

Ea implică folosirea unui cub de zahăr. Probabil te întrebi cum este posibil. Metoda este foarte simplă. Trebuie doar să freci ușor pata cu un cub de zahăr, să îl lași să acționeze câteva minute, după care poți tampona cu o cârpă umedă.

Aceasta nu este singura metodă prin care putem scăpa de petele gălbui de arsură. Există și alte ingrediente care te pot ajuta. Spre exemplu apa oxigenată sau oțetul alb. Metoda este la fel de simplă. Poți amesteca o cantitate moderată de apă oxigenată sau oțet cu un pahar cu apă. Apoi înmoaie o cârpă din bumbac în lichidul obținut și tamponează ușor pata arsă. Lasă să acționeze până când soluția se usucă.

Dacă niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, nu îți rămâne de făcut decât să cumperi un produs profesional de curățat. Însă cu toate acestea, te sfătuim să dai o șansă acestor ingrediente naturale înainte de a da banii pe produse din comerț, pentru că nu se va întâmpla nimic rău.

Cum cureți tigaia arsă cu ajutorul zahărului

Zahărul poate fi întrebuințat în multe moduri în gospodărie. În afară de folosirea lui ca îndulcitor la diferite deserturi, în ceai, ori cafea, acest ingredient îți poate sări în ajutor și în cazul în care tigaia ta preferată este arsă și nu îi mai poți scoate fața.

Iată de ce ai nevoie pentru a-ți transforma tigaia arsă într-una care să arate ca nouă.

Ingrediente:  

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de detergent de vase
  • 1 lingură de acetonă

Se amestecă toate ingredientele într-un bol până când vor forma un lichid omogen. Se toarnă acest lichid într-un recipient cu pulverizator. Agită înainte de utilizare și pulverizează pe toate părțile arse ale oalelor și tigăilor. Lasă amestecul să acționeze timp de 20 de minute.

De asemenea, poți folosi și un șervețel pe care să îl pui mai întâi pe partea arsă după care să pulverizezi lichidul. Acest șervețel îmbibat va menține soluția pe partea arsă a tigăilor. După 20 de minute poți curăța tigaia cu un burete și vei vedea cum va cădea toată arsura.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *