De ce este bine să presari puțin zahăr pe tigăile arse. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Tigăile arse sunt un adevărat coșmar pentru orice gospodină. Iată un mic truc care te ajută să scapi de arsură.
De ce este bine să presari puțin zahăr pe tigăile arse. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

În orice bucătărie există sau a existat măcar o dată o tigaie care s-a ars și deși era preferata, a trebuit aruncată. Dar vei afla acum de ce este bine să presari puțin zahăr pe tigăile arse. Adevărul este că tigăile de teflon trebuie schimbate din când în când. Specialiștii spun că după o utilizare prea îndelungată, acestea pot elibera reziduuri toxice. Iar aceste reziduuri se lipesc de alimente și pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Dar pentru tigăile care s-au ars există o soluție. Și e la îndemână, folosind ingrediente pe care le ai în bucătărie. Sau în dulăpiorul în care ții cosmeticele. Iată de ce ai nevoie pentru a-ți transforma tigaia arsă într-una care să arate ca nouă.

De ce este bine să presari puțin zahăr pe tigăile arse. Ingredientele de care ai nevoie

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de detergent de vase
  • 1 lingură de acetonă

Cum procedezi

Amestecă toate ingredientele într-un bol. Se amestecă bine până se obține un amestec omogen. Odată ce toate ingredientele sunt omogenizate, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Agită înainte de utilizare și pulverizează pe toate părțile arse ale oalelor și tigăilor. Lasă amestecul să acționeze timp de 20 de minute. Poți așeza întâi un șervețel pe partea arsă pe care să pulverizezi apoi mai mult amestec. Acest șervețel îmbibat cu soluție va menține soluția pe partea arsă a tigăilor.

După 20 de minute poți curăța tigaia cu un burete și vei vedea cum va cădea toată arsura. Dacă există reziduuri arse, poți folosi un burete din oțel moale pentru părțile mai complicate Clătește apoi cu multă apă, apoi spală tigaia sau oala așa cum ai proceda în mod obișnuit, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau bucăți arse, scrie viviendoencasa.mx.

Urmăriți EGO.ro și pe
Cristina Jacob, detalii incredibile din culisele “The Perfect Escape”
9.7 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.