Cu ce se curăță mucegaiul din baie. Soluții ieftine și la îndemână pentru a scăpa de această problemă

Ingredientele care te scapă de mucegai

Scris de: Daoud Andra

30 Oct. 2023

Cu ce se curăță mucegaiul din baie. Soluții ieftine și la îndemână pentru a scăpa de această problemă

Mucegaiul reprezintă o problemă cu care se confruntă multe persoane în locuință. Apare cel mai des în locurile unde este multă umezează sau unde se face condens. În baie, pe pervazul geamului în sezonul rece sau pe balcon, mucegaiul poate fi o problemă recurentă în multe gospodării. Cu ce se curăță mucegaiul din baie? Iată câteva soluții la îndemână, ieftine și eficiente, pentru a scăpa de această problemă.

Din ce motiv apare mucegaiul

Mucegaiul se formează, în general, din cauza umezelii. Apa care ajunge sub formă de aburi pe pereți sau pe alte suprafețe poate duce, în timp, la apariția unor pete de culori diferite, de la galben până la negru, cu miros specific. Mucegaiul mai apare și din cauza condensului: atunci când diferența de temperatură dintre interior și exterior este mare, condensul care se formează pe geamuri poate duce la apariția mucegaiului pe tocurile ferestrelor și pe pervaz.

Această problemă poate avea însă și alte cauze. Mucegaiul poate să apară și ca urmare a infiltrațiilor de apă în pereți. Atunci când apar pete de dimensiuni mari pe tavan sau în colțurile camerelor, înseamnă că în acel loc se infiltrează apă fie din exterior, fie de la vecini.

Citește și: De ce mucegăiesc orhideele, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane

Metoda bunicii care te scapa de mirosul de mucegai din casa. Niciodata nu te-ai fi gandit la acest truc
Pete de mucegai

Cu ce se curăță mucegaiul din baie

Mucegaiul care se formează ca urmare a condensului este mai ușor de îndepărtat decât cel apărut din cauza infiltrațiilor. Petele negre care apar de obicei în rosturile de la faianță și gresie pot fi curățate atât cu soluții speciale din comerț, cât și cu amestecuri făcute în casă, ieftine și la îndemână.

Clor

Unul dintre cele mai puternice ingrediente împotriva mucegaiului este clorul. Poți folosi clor simplu, diluat în apă, sau soluții pe bază de clor, cum sunt înălbitorii. Fă un amestec din o parte clor și două părți apă, adaugă câteva pompițe de săpun lichid și folosește soluția pentru a îndepărta mucegaiul. Freacă petele negre de mucegai cu un burete sau o perie înmuiată în amestec.

Citește și: Cum scapi de mucegai. 6 sfaturi și trucuri esențiale care te pot ajuta să rezolvi problema

Bicarbonat de sodiu și oțet

O combinație puternică și eficientă pentru a îndepărta mucegaiul de pe diverse suprafețe. Pune câteva linguri de bicarbonat într-un bol și toarnă oțet peste el. Se va forma o spumă, în urma reacției chimice. Aplică spuma pe gresie, faianță sau pe sertarul mașinii se spălat, pentru a scăpa de depunerile de mucegai.

Borax

Un ingredient mai puțin utilizat în gospodărie, dar foarte eficient. Se dizolvă o ceașcă de borax în 3,5 litri de apă și se folosește pentru a îndepărta mucegaiul de pe suprafețele mari. Acesta funcționează bine și pe post de insecticid, putând fi folosit în grădină.

Citește și: Cum să scapi rapid de mucegaiul din baie. Este cel mai simplu mod, elimină definitiv problema

Peroxid de hidrogen

Acest ingredient este foarte puternic și poate fi folosit pentru a îndepărta mucegaiul de pe suprafețe mari. Se poate folosi ca atare sau diluat și se pulverizează pe suprafața afectată. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, după care se curăță. Folosiți mănuși și mască atunci când îl utilizați, pentru că este foarte puternic. De asemenea, încăperea în care a fost aplicat trebuie să fie foarte bine aerisită și să nu doarmă nimeni în ea în următoarele 24 de ore.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *