Cu ce se curăță petele de cerneală sau pix. Soluția banală

Scris de: Dana Cazacu

04 Nov. 2022

Cu ce se curăță petele de cerneală sau pix. Soluția banală

Cu ce se curăță petele de cerneală sau pix, poți afla citind rândurile de mai jos. Indiferent dacă ți-ai pătat din neatenție mâneca în timp ce notai un mesaj sau dacă pixul copilului a ajuns în coșul cu rufe, nu trebuie să intri în panică. Există mai multe metode eficiente de a scăpa de petele de cerneală sau pix.

Cu ce se curăță petele de cerneală sau pix de pe haine

Din neatenție sau din diferite alte motive, hainele noastre se pot murdări uneori. După cum probabil știți deja, petele de cerneală sau de pix necesită o atenție mai deosebită, deoarece nu ies chiar atât de ușor.

Din fericire există câteva metode prin care poți scăpa de astfel de pete. Trucurile prezentate în rândurile următoare te vor ajuta în acest sens, însă trebuie să te asiguri că urmezi cu atenție pașii. Acestea fiind spuse, hai să aflăm împreună cu ce se curăță petele de cerneală sau pix.

Cum scoți petele de pix de pe haine

Pasta de pix nu este chiar atât de greu de îndepărtat de pe țesături, cum ar fi bluzele din bumbac sau blugii. Înainte de toate, trebuie să menționăm faptul că, la fel ca și în cazul altor pete, trebuie să ne ocupăm de petele de pix în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a scoate pata, pune un prosop de hârtie sub pată. Apoi toarnă peste pată puțin alcool. Pasta de pix ar trebui să înceapă să se dizolve aproape imediat. Lasă câteva minute, apoi freacă ușor cu o cârpă moale, până când nu mai iese pastă din material.

Clătește apoi cu apă rece, toarnă peste zona afectată puțin detergent lichid și spală articolul de îmbrăcăminte conform indicațiilor de pe etichetă. Înainte de a pune haina la uscat, verifică dacă pata a fost complet îndepărtată.

Cu ce se curăță petele de cerneală sau pix
Cu ce poți curăța petele de cerneală sau pix

Cu ce se curăță petele de cerneală

Pentru unii îndepărtarea petelor de cerneală poate părea imposibilă. Totuși, nu este chiar atât de greu să faci acest lucru, mai ales dacă urmezi cu atenție ghidul de mai jos. Iată ce trebuie să faci.

Clătește pata de cerneală sub jet de apă rece pentru a îndepărta cât multă cerneală. Umple un lighean cu apă fierbinte și toarnă puțin detergent de rufe lichid, fără înălbitor. Ar trebui să fie suficientă cantitatea pe care o folosești de obicei la spălarea manuală a unei bluze. Adaugă în apă și câțiva stropi de amoniac și amestecă bine soluția.

Apoi, scufundă haina în lichid și las-o să se înmoaie timp de aproximativ 45 – 60 de minute. Frecați apoi pata cu degetele, iar dacă vi se pare că nu vrea deloc să iasă, lasă haina în soluție peste noapte. După ce pata s-a decolorat, clătește articolul vestimentar și bagă-l în mașina de spălat la programul obișnuit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Roxana Vancea, dezvaluiri inainte de nuntă
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *