Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime. Ingredientele banale care curăță rapid. Le ai sigur în bucătărie

Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime. Petele de ulei ne dau mari bătăi de cap, iar accidentele se pot întâmpla oricând
Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime. Ingredientele banale care curăță rapid. Le ai sigur în bucătărie

Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime, de pe haine sau alte suprafețe. Detergentul simplu de rufe nu este o soluție pentru îndepărtarea grăsimii din haine. De exemplu, dacă băgați o cămașă la mașina de spălat, în speranța că pata de grăsime de pe ea va dispărea, ei bine, nu se va întâmpla asta. Ba, mai mult, grăsimea ar putea să nu mai iasă niciodată din paterialul textil. Iată mai jos, la ce variante ați putea apela dacă vă confruntați cu această problemă.

Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime

Petele de ulei ne dau mari bătăi de cap, iar accidentele se pot întâmpla oricând. Se poate întâmpla asta la masa de prânz, la birou sau acasă, în timp ce gătiți. Important este să acționați imediat și să nu permiteți grăsimii să stea prea mult pe haina voastră. Dacă o pată de cafea o curățați mai repede, când vine vorba de grăsime, lucrurile se mai complică puțin.  Iată ce trebuie să faci mai întâi pentru a curăța definitiv petele de ulei.

Citește și Cu ce se curăță petele de vopsea de păr. Metode simple de mare ajutor

Cum se curăță petele de ulei

Dacă vă aflați la birou, soluția este să presărați sare peste pată și o cantitate mare de apă. În cazul în care vă aflați acasă, puteți pune pe pată bicarbonat de sodiu.

Orice pată de ulei este mai simplu de curățat dacă folosiți detergent de vase înainte de a spăla hainele la mașină. Puteți freca pata cu o lavetă, apoi clătiți cu apă caldă.

După ce ați făcut una dintre variantele de mai sus, băgați haina cu detergentul de rufe obișnuit, fie de mână, fie la mașină, folosind o temperatură de cel puțin 60 de grade.

Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime. Alte soluții care ajută la eliminarea lor

Puteți scăpa de petele de ulei folosind fixativ de păr. Pulverizați fixativ, până când haina s-a înmuiat bine. Lăsați să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi spăați haina cu apă caldă și detergent.

Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime
Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime

Apa oxigenată este o altă variantă pentru a scăpa de uleiul de pe haine. Turnați puțină apă oxigenată pe pete, să se înmoaie bine și apoi se hainele cu detergent. Această soluție se aplică însă numai pentru textilele albe, deoarece apa oxigenată poate decolora culorile.

Citește și Cu ce se curăță petele de cafea. Cel mai simplu și eficient truc, e la îndemâna tuturor

Pentru hainele colorate puteți încerca o băutură carbogazoasă pentru a degresa uleiul și apoi spălați hainele în mod obișnuit.

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu ca să scăpați de petele de ulei

  • Puneți deasupra petei o bucată de șervețel de bucătărie pentru a absorbi din grăsime.
  • Acoperiți apoi pata cu pudră de bicarbonat de sodiu.
  • Apăsați puțin pudra de bicarbonat cu o lingură pentru a absorbi bine uleiul.
  • Lăsați să acționeze 5 minute, apoi turnați detergent lichid de vase peste pată și spălați
  • Cum se îndepărtează grăsimea de pe hainele de piele sau de catifea
  • Sarea este eficientă și în curățarea și îndepărtarea petelor de grăsime de pe hainele de piele sau de catifea.
  • Sarea se presară peste pată și se lasă așa 3 sau 4 ore, cât să acționeze foarte bine. Apoi, cu ajutorul unei cârpe, puteți îndepărta sarea de pe mareial. Îmbibați puțină vată în alcool și frecați pata cu mișcări circulare.
8.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.