Cu ce se curăță petele de vopsea de păr. Metode simple de mare ajutor

Vopseaua de păr poate păta pielea din jurul părului și a feței unde a fost aplicată.
Cu ce se curăță petele de vopsea de păr. Metode simple de mare ajutor

Cu ce se curăță petele de vopsea de păr, fără prea mult efort. Vopsitul părului acasă poate avea avantaje și dezavantaje. Avantajul ar fi că nu veți mai cheltui atâția bani cât ați fi cheltuit la un salon de înfrumusețare. Dezavantajul este acela că vopsaua vă poate păta pielea și nu toți știu prin ce metode să o îndepărteze. Iată mai jos cu ce puteți curăța petele de vopsea de păr.

Cu ce se curăță petele de vopsea de păr

Vopseaua de păr poate păta pielea din jurul părului și a feței unde a fost aplicată. Drept urmare, trebuie să fiți atenți ce produse pentru curățat folosiți, pentru a nu vă irita pielea.

Săpun și apă

Săpunul și apa este o soluție atunci când pata de vopsea de pe piele este încă proaspătă. Această soluție este una simplă și cu puțin noroc, veți putea îndepărta vopseaua de pe piele. Dacă vopseaua s-a uscat prea tare pe piele, ar trebui să apelați la una dintre variantele recomandate mai jos.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este o soluție naturală care poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele. De asemenea, este soluția perfectă pentru cei care au pielea sensibilă, uleiul având un puternic efect de calmare asupra pielii.

Turnați o cantitate mică de ulei de măsline pe un tampon de bumbac sau folosiți degetul și freacați ușor zona pătată a pielii. Puteți lăsa să acționeze până la 8 minute.

Alcoolul

Alcoolul poate fi aspru și deshidratant pentru piele, așa că s-ar putea să nu fie o opțiune ideală dacă pielea este uscată.

Turnați o cantitate mică de alcool pe un tampon de bumbac sau pe o cârpă.

Cu ce se curăță petele de vopsea de păr
Cu ce se curăță petele de vopsea de păr

Tamponați ușor pe porțiunea de piele pătată. Odată ce vopseaua a dispărut, asigurați-vă că spălați cu apă și săpun și clătiți apoi zona. Ar fi indicat ca la final să folosiți o cremă hidratantă. Aceasta înmoaie pielea și  nu va deveni uscată.

Pastă de dinți

Pasta de dinți poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe dinți, dar poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea petelor de vopsea de păr de pe piele.

Puneți pasta de dinți pe o dischetă demachiantă, masați ușor petele de vopsea de pe piele. Lăsați să acționeze până la 10 minute, înainte să îndepărtați. La final îndepărtați cu o lavetă înmuiată în apă caldă.

Îndepărtarea vopselei de pe mâini

Dizolvantul de lac de unghii nu este sigur pentru a fi folosit pe față sau pe gât, dar poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe mâini.

Puneți o cantitate mică de dizolvant de lac de unghii pe un tampon de bumbac sau pe un tampon de vată. Frecați până ce vopseaua începe să se îndepărteze de pe piele.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul este de ajutor și în acesta caz, la fel ca și în alte cazuri. Se spune că este ingredientul minune, care poate rezolva o problemă extrem de rapid.

Pentru a-l folosi, amestecați săpunul de vase delicat și bicarbonatul de sodiu pentru a forma o pastă. Frecați ușor pasta pe zona pătată de pe mâini, apoi clătiți cu apă caldă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *