Cu ce se ocupă în viața reală Doru Cătănescu din serialul Spy/Master. Spoiler: Ce se întâmplă cu personajul lui până la final VIDEO EXCLUSIV

"Cred că personajul meu are o doză de umor"

Doru Cătănescu este unul dintre cei mai talentați tineri actori din România, având apariții atât în seriale cât și în lungmetraje de succes. Atunci când nu este la filmări, actorul prezintă evenimente și concursuri internaționale de robotică, domeniu despre până de curând nu știa absolut nimic. Doru Cătănescu a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că toate acestea l-au ajutat atunci când a intrat în pielea personajului din serialul Spy/Master.

Doru Cătănescu, despre rolul său din Spy/Master

De curând a fost lansat serialul Spy/Master, o producție HBO Max care urmărește povestea lui Victor Godeanu, interpretat de actorul Alec Secăreanu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai apropiat consilier al acestuia, care este însărcinat să plece la Bonn pentru a conduce negoicierile dintr-un program secret.

Amenințat de contrasionajul românesc, Godeanu folosește acest prilej și decide să fugă în America. În tot acest demers, alături de el se află personajul interpretat de Doru Cătănescu, care și-a folosit informațiile dobândite la evenimentele de robotică și IT pentru a intra mai bine în pielea personajului.

„Mie mi se pare un pas logic. Robotică-informații-spionaj. Cred că și acum se întâmplă, dar cu alte vorbe și se bate în teorie. Mă bucur că pot să acopăr și zonele astea, dar evident mă bucur de ce se întâmplă în seara asta și mă bucur că am putut fi parte din proiectul ăsta și că cineva trebuie să moară în film”, ne-a povestit amuzat actorul, completând că, din punct de vedere profesionist, nu este niciun fel de frustrare pentru un actor atunci când personajul său este scot din distribuție doar după câteva episoade.

„A fost o provocare”

„Nu contează pentru un actor dacă moare într-un film. Adică așa se întâmplă și uneori trebuie, dar parcursul personajul interpretat de Alec (n.r. Alec Secăreanu) este absolut minunat. Toate personajele care vin lângă el, contruiesc și-l cresc, și, evident, unele mai și mor ca să meargă el mai departe. Dar a fost o provocare. Cred că personajul meu are o doză de umor. Eu nu am văzut, dar din ce mi-au zis cei care au văzut, pare că da”.

„Am început să înțeleg procese, să înțeleg termeni”

Dat fiind faptul că s-a dedicat carierei sale actoricești, în momentul în care a primit invitația din partea ascociației „Nație prin educație” să prezinte concursurile de robotică din România, Doru Cătănescu și-a dat seama că nu știe absolut nimic despre acest domeniu.

„De curând am avut un eveniment IT pe care l-am prezentat și le-am spus oamenilor de acolo că eu sunt implicat în multe chestii de genul ăsta, de IT, dar s-a întâmplat, inclusiv de robotică, alături de Nație prin Educație, cu care sunt de 7 ani, și nu e nicio glumă când spun că eu ani de zile am tot pistonat pe toți prietenii mei din domeniul IT-ului, să-mi explice de unde vine internetul și al cui e. Jur. Eu de ani de zile m-am întrebat al cui este internetul ăsta, cine îl are. Îți dai seama cât de îndepărtat sunt eu de informatică. Acum, spre surprinderea mea, am început să înțeleg procese, să înțeleg termeni”, ne-a mai povestit amuzat actorul.

„Norocul meu este că nu am o casă mare”

Acum, a trecut la un alt nivel, însă de departe nu se poate compara cu generația tânără de robotiști și It-iști. Nu și-a transformat casa într-una tehnologizată, însă speră ca la un moment dat să ajungă și în acel punct.

„Norocul meu este că nu am o casă mare. E un apartament în care am un robot din ăla care se învârte prin casă. Centrala nu am pus-o pe aplicație, că nu e atât de performantă, dar am reușit robotul să-l învăț toată harta apartamentului și eu o dată cu el. Când o să ajung la nivelul ăla să reglez prizele, căldura din buton și când plec de undeva ele să fie funcționale atunci am reușit”, ne-a mai povestit Doru Cătănescu, recunoscând faptul că este extrem de impresionat de tinerii din ziua de azi și de capacitățile lor.

„Dacă cumva ai o pierdere de date, cineva îți sparge contul, dacă îl suni pe unul dintre copiii care participă la competițiile de robotică, în 30 de minute ai aflat. Îți jur. Eu am zis un lucru, că toată lumea spune că ce vine din urmă e pământ, e praf, nu, vin niște generații foarte tari din urmă”. Totuși, robotica rămâne doar la nivelul de pasiune, marea lui dragoste fiind în continuare actoria. Se împarte între teatru și film și spune că anul acesta este unul destul de aglomerat pentru el din punct de vedere profesional.

„La teatru joc la Muzeul Țăranului Român, acolo am un spectacol de improvizație și sper să se întâmple și în vară cinematografic încă ceva. Film românesc. Au început filmările și pentru „House of Grey”, iar eu o să încep din iulie. A început anul bine și sper să țină tot așa”, a mai completat Doru Cătănescu pentru EGO.ro.

Citește și Dana Războiu organizează cel mai mare Campionat de Robotică din Europa. „Totul a plecat de la un Victor, și acum am 3000 de Victori și Victorițe” VIDEO EXCLUSIV

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *