Cu ce se ocupă Larisa Iordache, după ce s-a retras din gimnastică. Renta viageră uriașă pe care o primește de la statul român

Cu ce se ocupă Larisa Iordache, după ce s-a retras din gimnastică. Larisa Iordache, cea care a intrat în competiția America Express alături de fosta ei colegă Diana Bulimar, are în spate o carieră impresionantă în gimnastică. Pentru performanțele sale în sport, fosta gimnastă primește o rentă viageră consistentă din partea statului.

Ocupația Larisei Iordache, după ce s-a retras din gimnastică

Larisa Iordache s-a retras din gimnastică la finalul anului 2021. Sportiva a luat această decizie ca urmare a numeroaselor accidentări pe care le-a suferit de-a lungul carierei. În vara lui 2021, Larisa a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă avea să abandoneze înainte de finală la bârnă după ce a suferit o nouă accidentare.

În ceea ce privește palmaresul, Larisa Iordache are cu ce se mândri. De-a lungul carierei, ea a câștigat o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz, 16 medalii la Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi trei la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz.

În prezent, fosta gimnastă este antrenoare la CS Dinamo.

„A fost prima competiție la care eu am participat în calitate de antrenoare și sunt bucuroasă ca fetițele de la Dinamo, care au concurat la categoria de vârstă 9 ani, au obținut medalia de aur. Este, dacă vreți, prima medalie pe care am obținut-o în noua mea calitate, cea de antrenoare.”, a declarat Larisa Iordache la începutul anului trecut.

Pe lângă salariul pe care îl are la CS Dinamo, multipla campioană mondială și europeană la gimnastică primește o rentă viageră pentru performanțele notabile obținute de-a lungul carierei. Drept urmare, Larisa primește de la statul român lunar suma de 13.973 de lei.

Renta viageră pe care o încasează Larisa Iordache este publicată și pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului.

Și fosta ei colegă Diana Bulimar, cea cu care face echipă acum la America Express, încasează rentă viageră. Suma este însă mai mică decât cea pe care o primește Larisa Iordache. Potrivit datelor publicate pe site-ul MTS, Diana Bulimar primește 6.987 de lei pe lună.

Cu ce se ocupă Larisa Iordache, după ce s-a retras din gimnastică
Cu ce se ocupă Larisa Iordache, după ce s-a retras din gimnastică

Se gândește la revenire

Larisa Iordache a vorbit recent despre posibilitatea de a reveni în sportul profesionist. Fosta gimnastă a dat de înțeles că nu exclude această variantă, dar a precizat că momentan planurile sale sunt altele.

„Nu ştiu asta, nu spun sub nicio formă, pentru că nu vreau să dau pe nimeni peste cap. Nu-mi doresc sub nicio formă să rătăcesc pe undeva… Da, Cătălina a revenit după ce se retrăsese, e adevărat (n.r. – Cătălina Ponor). Da, îmi place foarte mult Parisul, dar pot să mă duc acolo şi în calitate de spectator.

Nu pot să zic acum nimic. Eu am zis că anul acesta să-l iau pentru mine. Adică să fiu sănătoasă, să mă relaxez… să am un an în viaţa mea fără stres. Pentru că am realizat în anul acesta de când m-am retras din activitate că timp de 24 din 24 stăteam stresată şi nu vedeam nimic altceva. Tot ce făceam în sala de antrenament îmi acapara cumva toată ziua. Aşa că acum văd cât de bine e să fii relaxat”.

Urmăriți EGO.ro și pe
Raluca Dumitru, despre cea mai grea emisiune la care participat
8.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.