Cu ce se ocupa Sorin Bontea înainte de a ajunge celebru. Detalii neștiute din trecutul lui: „Dacă ar fi să o iau de la început, nu aș mai face asta”

Trecutul neștiut al celebrului bucătar
Cu ce se ocupa Sorin Bontea înainte de a ajunge celebru. Detalii neștiute din trecutul lui: „Dacă ar fi să o iau de la început, nu aș mai face asta”

Sorin Bontea este în prezent unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, însă înainte de a deveni celebru, acesta a avut de îndurat multe greutăți. Cu toate că apare destul de des pe micile ecrane, fanii lui nu cunosc detalii despre viața lui înainte de celebritate. Cu ce se ocupa Sorin Bontea în urmă cu ani buni?

Ce făcea Sorin Bontea înainte de a ajunge celebru

Sorin Bontea este unul dintre cei trei jurați de la „Chefi la cuțite”, iar recent și-a anunțat retragerea din cadrul show-ului culinar de la Antena 1. Înainte de a fi vedetă pe micile ecrane, Sorin Bontea a avut de întâmpinat multe greutăți în viață.

În 1991, el a terminat stagiul de antrenament, așa că a vrut să plece în Germania, dar fără succes.

„Am ieșit din armată, ce țară liberă? Mentalitatea era la fel, s-a schimbat după ani 2000. Am încercat atunci să fug și eu în Germania. Fratele meu a fugit, dar pe noi ne-au prins pe la unguri și ne-au dat înapoi… S-a întâmplat în 1991, după ce am terminat armata”, mărturisea în podcastul lui Mihai Morar de pe YouTube.

Citește și: Ce salarii aveau Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu la Antena 1, de fapt. Sumele colosale care le intrau în conturi

A lucrat într-o alimentară

Reîntors în România, Bontea a lucrat într-o alimentară ca ajutor de bucătar, iar mai apoi a început să gătească el singur. Inițial, lucra pe un salariu extrem de mic.

Am câștigat primii bani la muncă, m-am angajat la 16 ani. Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul.  Primii ani în bucătarie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică”, spunea Bontea.

A fost plecat din țară și s-a angajat pe un vas de croazieră

Totuși, Sorin Bontea nu a renunța visul de a ajunge un mare chef.  Într-una dintre edițiile emisiunii de la Antena 1, chef Sorin Bontea s-a recunoscut în povestea unei concurente.

„În 2005 am rămas fără serviciu. Am decis că trebuie să fac ceva, aveam 2 copii deja. Am luat taurul de coarne și am plecat afară. M-am gândit că o să fie pentru câteva luni și, într-un final, s-au făcut 14 ani dus-întors. Așa mi-am petrecut viața. Dacă ar fi să o iau de la început, nu aș mai face asta. Când ești tânăr vezi lucrurile diferit.”, a mărturisit concurenta în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Impresionat de povestea ei de viață, Sorin Bontea a dezvăluit cum a ajuns să fie pasionat de bucătărie încă de la o vârstă fragedă. S-a angajat ca bucătar pe vase de croazieră, ajungând să gătească pentru multe vedete internaționale.

„Nici eu nu i-am văzut, serios. Veneam acasă odată la 7-8 luni. Am trecut și eu prin genul ăsta de plecat de acasă”, a continuat chef Sorin Bontea.

Citește și: Cine este celebrul bucătar care nu vrea să audă de Chefi la cuțite. De ce refuză să fie jurat în emisiunea de la Antena 1

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *