Cu ce trebuie să speli butoiul înainte de a pune varza la murat. Doar așa va rezista toată iarna

Cum se spală butoiul pentru murături.
Cu ce trebuie să speli butoiul înainte de a pune varza la murat. Doar așa va rezista toată iarna

Pregătirea murăturilor pentru iarnă începe la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. În acest scop se folosesc diverse recipiente. Deși tot mai multe gospodine preferă legumele murate în borcane, butoaiele au fost folosite mai recent. Cea mai bună opțiune sunt recipientele din stejar.

Cu ce trebuie să speli butoiul înainte de a pune varza la murat

Însă, înainte de a pune varza la murat, butoiul trebuie spălat foarte bine. Dezinfectarea vasului este un pas esenţial pentru ca varza să fie păstrată în condiții optime. Cele mai cunoscute metode de curățare sunt cele în care se utilizează o soluţie făcută din apă fierbinte şi bicarbonat de sodiu.

Această metodă de dezinfectare poate fi utilizată chiar şi pentru vasele noi din plastic. Se recomandă să se folosească o lingură de bicarbonat de sodiu cu vârf la un litru de apă. Soluția se lasă 2-3 ore să acționeze în butoi, apoi se clăteşte foarte bine cu apă caldă şi apoi cu apă rece.

Dimensiunile butoiului pentru varză pot fi selectate în funcție de necesități. Legumele pregătite într-un astfel de recipient de lemn se dovedesc a fi mult mai apetisante. În plus, toate proprietățile utile sunt pe deplin păstrate în ele.

Cum se pregătește varza

Pentru început alege varza potrivită. Există multe soiuri de varză din care să alegi, dar cea mai bună este cea care are un cap compact și se simte grea. Evită orice puncte negre sau secțiuni moi, deoarece acestea se vor decolora și vor strica varza.

Clătește varza sub apă rece și îndepărtează toate frunzele deteriorate sau învinețite pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Clătirea sub un jet revigorant de apă rece asigură faptul că legumele rămân proaspete mai mult timp. Odată ce varza este curată, trebuie să fie uscată cu o cârpă moale sau prosoape de hârtie.

Pune-o într-un castron deschis, astfel încât toate părțile să fie expuse pentru a ajuta la eliminarea umidității rămase din interiorul lor. Rupe orice frunze deteriorate sau învinețite. Pentru a menține varza cât mai sănătoasă și hrănitoare, este bine să folosești numai legume proaspete.

Evită utilizarea verzelor învinețite sau deteriorate, deoarece acestea pot conține antioxidanți care se îndepărtează prin spălare. Folosește un cuțit ascuțit sau foarfece de bucătărie pentru a îndepărta părțile care nu vrei să ajungă la murat.

Taie varza în jumătate și din nou în patru, apoi pune-o într-un castron mare și adânc, astfel încât toate frunzele ei să fie acoperite. Acest lucru le va ajuta să nu devină maro și, de asemenea, să prevină ofilirea. Adaugă condimentele și oțetul. Varza murată este delicioasă rece, consumată singură sau adaugată ca garnitură la mâncare.

Citește și când se pun murăturile, de fapt. Trucuri ca să reziste mai mult timp la iarnă

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *