Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci, înainte de căsătoria cu Bart Conner. Fosta gimnastă împlinește azi 61 de ani

Detalii mai puțin cunoscute din viața personală a fostei sportive
Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci, înainte de căsătoria cu Bart Conner. Fosta gimnastă împlinește azi 61 de ani

Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci, înainte de căsătoria cu Bart Conner. Nadia Comăneci este una dintre cele mai apreciate gimnaste a tuturor timpurilor și o figură emblematică a sportului românesc. A fost prima sportivă care a obținut nota 10 la o olimpiadă, la Montreal 1976. De asemenea, este câștigătoare a cinci medalii olimpice.

În prezent, Nadia Comăneci este stabilită în Statele Unite, acolo unde are o familie frumoasă. Este căsătorită de mai bine de 25 de ani cu Bart Conner, la rândul său fost gimnast în echipa Americii, și au împreună un băiat, pe Dylan, în vârstă de 14 ani.

De-a lungul timpului, viața personală a celebrei gimnaste a fost presărată cu fel de fel de controverse: de la relația cu Nicu Ceaușescu și până la povestea de dragoste cu Ștefan Bănică Jr. Iată care au fost de fapt iubiții celebri ai fostei sportive.

Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci, înainte de căsătoria cu Bart Conner

Chiar dacă de-a lungul timpului, numele Nadiei Comăneci a fost asociat cu diverși bărbați celebri din România, fost gimnastă a preferat să rămână discretă și nu a dorit niciodată să facă declarații despre relațiile sale.

Însă în decursul anilor, în spațiul public au apărut informații despre bărbații din viața fostei sportive. Relația care a stârnit cel mai mare interes este cea pe care ar fi avut-o cu Nicu Ceaușescu.

„La Universiada din 1981, în sală, era prezent şi Nicu Ceauşescu, acesta urmărind-o intens pe Nadia în acea perioadă. După Universiadă, Nicu le invita mereu pe Nadia, pe Anca Grigoraş, la restaurant. De ziua Nadiei, îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane.

Nadia era invitată mereu la petrecerile organizate de el. De altfel, după ce s-a retras din gimnastică, Nicu a angajat-o coregraf la ansamblul UTC.

Din câte ştiu însă din vremea aceea, Nadiei îi era teamă de relaţiile cu familia Ceauşescu, de aceea evita multe dintre întâlnirile cu Nicu“, povestește Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în cartea sa.

A rămas Nadia Comăneci însărcinată cu Ștefan Bănică Jr?

Însă printre bărbații celebri cu care s-ar fi iubit faimoasa sportivă se află și Ștefan Bănică Jr. Se pare că de povestea lor de dragoste ar fi aflat și Securitatea, iar la dosarul lor apar inclusiv două scrisori pe care artistul i le-ar fi trimis Nadiei.

„Ce să fac dacă te iubesc? Greşeala e de ambele părţi. Eu sunt nerăbdător şi vreau totul, iar tu te complaci. Nu ştiu ce să-ţi scriu. Nu trebuie să rişti, dar de vorbit şi văzut tot se poate“, este un fragment din prima scrisoare.

În cea de-a doua, Bănică Jr i-a transmis fostei sportive informații despre care se spune că ar fi avut legătură cu un posibil avort.

„Vezi că ţi-am trimis o carte special pentru problema noastră. Scrie acolo tot ce trebuie să faci în fiecare lună. Păcat că e în engleză, dar te descurci tu. Acum e momentul. După 2-3 luni, degeaba, nu se mai poate face nimic. Te iubi“, i-ar fi scris Ștefan Bănică Nadiei.

Bătaia pe care a încasat-o Ștefan Bănică Jr de la bodyguarzii lui Nicu Ceaușescu

Constanti Panait, cel despre care se spune că ar fi regizat fuga Nadiei comăneci din țară, a vorbit despre relațiile pe care le avea în paralel fosta gimnastă cu Nicu Ceaușescu și Ștefan Bănică Jr. Se pare că artistul ar fi fost bătut până la sânge de gărzile de corp ale fiului fostului dictator, după ce acesta din urmă aflase de sarcina campioanei de la Montreal.

„Din ce ştiu eu, Nadia a stat cu Nicuşor Ceauşescu câţiva ani. O suna Nicu, de la Sibiu, şi-i spunea atât: “Hai!”. Imediat apărea maşina în faţa casei, ea se urca şi mergea acolo. Norocul ei era că, în multe cazuri, până ajungea, Nicuşor adormea din cauza alcoolului. Ea cobora în cramă, îşi făcea provizii cu de toate şi se întorcea la Bucureşti.

Prin 1987, când Nadia era şi cu Nicu, dar şi cu Ştefan Bănică Jr., a ieşit un scandal uriaş la restaurantul Odobeşti din Bucureşti. Aflase  Nicuşor că Nadia rămăsese însărcinată cu Bănică. Aşa că a trimis gărzile de corp, care au rezolvat situaţia. Securiştii lui Nicuşor au venit peste Bănică şi i-au dat o bătaie cruntă. Săracul de el, era plin de sânge, la Odobeşti, că acolo cânta taică-su şi venise la el în vizită cu George Mihăiţă. Nadia a făcut avort imediat“, a spus Constantin Panait pentru Libertatea.

Cei doi nu ar fi fost singurii bărbați celebri din viața fostei sportive. Potrivit Adevărul, Nadia Comăneci s-ar fi iubit și cu fostul jucător al Universității Craiova, Ion Giolgău, dar și cu Ion Dolănescu.

Nadia Comăneci împlinește 61 de ani

La ceas aniversar, Nadia Comăneci a fost sărbătorită așa cum se cuvine de către familie și gimnastele pe care le antrenează. Fosta sportivă a avut parte de o surpriză de zile mari din partea lor, iar momentul a fost filmat și postat pe pagina ei de Facebook.

„Cea mai tare supriză de ziua mea de naștere, cu familia din gimnastică”, a scris Nadia Comăneci la videoclipul publicat pe contul său de socializare.

De asemenea, și Comitetul Olimpic Sportiv Român i-a transmis un mesaj emoționant Nadiei prin care și-a exprimat aprecierea față de cea care a bucurat, prin performanțele sale, sufletele a milioane de români.

„Pentru fiecare bordură care a devenit bârnă, pentru fiecare bară de covoare devenită paralele inegale, pentru covorul transformat în sol şi pentru fiecare obstacol depăşit de un copil, pentru toate visurile pe care le-ai inspirat şi fiecare suflet pe care l-ai atins, MULŢUMIM!”, a transmis COSR.

7.6 396 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.