Cum a ajuns fiul lui Cosmin Seleși să fie diagnosticat greșit cu autism: „A fost doar o perioadă de răzvrătire”. Măsura adoptată de celebrul prezentator

Cum a ajuns fiul lui Cosmin Seleși să fie diagnosticat greșit cu autism: „A fost doar o perioadă de răzvrătire”. Măsura adoptată de celebrul prezentator

Cum a ajuns fiul lui Cosmin Seleși să fie diagnosticat greșit cu autism. Nimic nu poate fi mai dureros pentru un părinte decât un diagnostic crunt pus copilului său. Prin astfel de clipe de groază a trecut și Cosmin Seleși care s-a confruntat cu o situație asemănătoare. Fiul său era suspect de autism și i s-a recomandat să meargă cu el la psihiatru. Din fericire însă nu a fost vorba decât de o perioadă de „răzvrătire” a băiatului său. Iată ce le recomandă Cosmin Seleși părinților.

Cum a ajuns fiul lui Cosmin Seleși să fie diagnosticat greșit cu autism

Cosmin Sleși a trecut prin clipe de coșmar atunci când fiul său, Tudor, era la grădiniță. Psihologul instituției i-a transmis vedetei că băiatul său îndeplinește toate semnele pentru un diagnostic de autism. În consecință, i-a recomandat să meargă cu el la psihiatru.

În cele din urmă, s-a dovedit că băiatul prezentatorului TV era perfect sănătos și nu s-a pus problema unui astfel de diagnostic în cazul său, ci a fost vorba de o perioadă în care, la fel ca majoritatea copiilor, era mai răzvrătit.

„O să încep prin a clarifica puțin lucrurile: un psiholog mi-a spus că prezintă toate semnele de autism și m-a trimis la psihiatru cu băiatul. Dar, între timp, directoarea grădiniței la care era și psiholoaga mi-au spus că nu se pune problema. Inițial, am fost foarte speriat, clar. Dar m-am bucurat când am realizat că a fost doar o perioadă de răzvrătire a lui Tudor, așa cum au toți cei mici (când nu vor să mănânce, când par mai agresivi), peste care a și trecut treptat.”, a declarat Cosmin Seleși pentru Viva!.

„Tudor merge și acum la psiholog, au o relație foarte bună”

Cu toate acestea, prezentatorul TV nu a renunțat să își ducă fiul la psiholog. Mai mult, el a mărturisit că a ajuns să învețe multe lucruri în urma ședințelor micuțului. Chiar și acum Tudor merge la specialist, iar tatăl său le recomandă părinților să își învețe copiii să se deschidă.

„Cu toate acestea, aș vrea să îi încurajez pe părinți să le ofere copiilor un mediu în care să se deschidă. Tudor merge și acum la psiholog, au o relație foarte bună. În plus, eu am învățat multe lucruri deoarece am ascultat psihologul, am înțeles cum să reacționez în anumite situații, văd altfel momentele când nu știu ce vrea să spună sau de ce se poartă într-un anumit fel.”, a mai declarat Cosmin Seleși.

Citește și: „Cosmin Seleși a omis să-l plătească pe fiul lui pentru prestația din filmul „Secretul lui Zorrilo”. „Muncește pentru viitorul familiei” VIDEO EXCLUSIV

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.