Cum a apărut prințesa Kate, la Ziua Comemorării, alături de regina consoartă Camilla. Semnificația macilor roșii purtați în piept

Prințesa Kate a ales o ținută solemnă

Scris de: Daoud Andra

14 Nov. 2022

Cum a apărut prințesa Kate, la Ziua Comemorării, alături de regina consoartă Camilla. Semnificația macilor roșii purtați în piept

Mai mulți membri ai familiei regale britanice, printre care și prințesa Kate și regina consoartă Camilla, s-au adunat la Whitehall, în Londra, cu ocazia Zilei Comemorării. Regele Charles le-a adus un omagiu celor care au pierit în război, însă toate privirile au fost ațintite asupra nurorii sale.

Prințesa Kate a strălucit la Ziua Comemorării

De când a intrat în familia regală, Kate Middleton surprinde la fiecare apariție, prin eleganță și simplitate. Prințesa este lăudată de fiecare dată pentru ținutele pe care le alege și care sunt mereu în ton cu evenimentele la care participă. Recent, soția prințului William a luat parte la ceremonia de comemorare a eroilor de război, alături de alți membri ai familiei regale.

Regele Charles a depus o coroană de flori la Cenotaful din Whitehall, Londra, și a adus un omagiu celor care au pierit în lupte. Regina consoartă și prințesa Kate au urmărit slujba de la balconul Biroului de Afaceri Externe. Ambele au purtat ținute sobre, de culoare neagră, accesorizate cu pălării. Un simbol pe care l-au purtat toți membrii familiei regale îl reprezintă insigna cu maci.

Simbolul este purtat de fiecare dată de către cei din familia regală britanică, atunci când participă la o ceremonie care are legătură cu eroii de război. Macul roșu a fost purtat în trecut și de către regina Elisabeta și este simbolul care îi comemorează pe cei care au pierit la datorie. Acest simbol datează de mai bine de un secol, mai exact de după Primul Război Mondial.

Cum a aparut Printesa Kate la Ziua Comemorarii alaturi de regina consoarta Camilla
Kate Middleton și regina consoartă Camilla, la Ziua Comemorării

Prințul William a fost alături de tatăl său

La ceremonie au participat și frații regelui, prințul Edward și prințesa Anne. Aceștia au mers alături de regele Charles și de fiul său, William, care au depus coroane de flori la cenotaf, în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Ziua Comemorării de anul acesta a fost prima la care Charles a participat în calitate de rege, iar Camilla în calitate de regină consoartă. De asemenea, William și Kate au participat la ceremonie pentru prima dată în calitate de prinț și prințesă de Wales, titulaturi dubândite după moartea reginei Elisabeta.

Citește și: Secretul lui Kate Middleton pentru întinerirea tenului. O ajută să arate cu 10 ani mai tânără, ce își pune pe față

În a doua duminică din luna noiembrie, britanicii sărbătoresc Ziua Comemorării. În această zi oamenii poartă în piept un mac artificial, pentru a-i omagia pe cei care și-au dat viața în timpul celor două războaie mondiale. La monumentele dedicate eroilor căzuți se depun coroane din maci artificiali.

Ziua este aleasă simbolic, după ce la 11 noiembrie 1918 s-a încheiat Primul Război Mondial, prin semnarea unui armistițiu între Antanta și Germania. În fiecare an, pe 11 noiembrie, la ora 11, britanicii păstrează câteva minute de reculegere în memoria eroilor de război.

7.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.