Cum a apărut Simona Halep în prima zi de audieri la TAS. Are loc procesul decisiv pentru cariera ei

Au început audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Miercuri, 7 februarie, în jurul orei 10:30, au început audierile Simonei Halep la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv). Jucătoarea română a fost prezentă la sediul instituției din Lausanne, Elveția, însă nu a putut da declarații. Sportiva în vârstă de 32 de ani încearcă să obțină la TAS o diminuare a pedepsei de 4 ani primită din partea ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) sau chiar o anulare a acesteia.

Cum a apărut Simona Halep în prima zi de audieri la TAS

A început bătălia finală a celei mai titrate jucătoare de tenis din România! Simona Halep speră să își salveze careira la TAS, încerând să convingă judecătorii de nevinovăția sa în privința cazului de dopaj.

Citește și: Data la care Simona Halep revine pe terenul de tenis. Totul e oficial, sportiva e în culmea fericirii: “Abia aștept!”

Halep s-a prezentat la audieri, însă nu a putut face declarații la intrarea în sediul instituției.

„Nu vorbesc. Îmi pare rău”, a spus Halep în limba engleză, după ce jurnaliștii au rugat-o să le transmită un mesaj românilor care o susțin.

Audierile în cazul Simonei Halep se vor desfășura în perioada 7 – 9 februarie la sediul TAS de la Lausanne. Cel care îi oferă sprinjin jurudic sportivei din Constanța este Howard Jacobs, un celebru avocat american care a reprezentat și alți sportivi în cazuri de dopaj, inclusiv pe Maria Șarapova și pe Lucian Bute, potrivit Euronews România.

Audierile se vor desfășura cu ușile închise, întrucât niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică. Deși Halep putea opta pentru un arbitru român, constănțeanca a ales un judecător străin, a notat Euronews România.

În urma audierilor, TAS va stabili decizia finală și va comunica motivarea, însă nu a dezvăluit încă o dată anume la care va pronunța hotărârea. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat că Simona Halep nu are voie să facă declarații până la sfârșitul audierilor.

”Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în termen de 30 de zile”, a anunțat TAS în octombrie 2023.

Ce șanse are Simona Halep să i se reducă pedeapsa?

Avocatul Howard Jacobs, reprezentantul Simonei Halep la TAS, a obținut rezultate favorabile pentru clienții săi în alte cazuri de dopaj din sport.

Citetșe și: Dovada că Simona Halep speră că va ieși nevinovată la TAS. ”Uite cine a venit la club!”

În 2016, el a reprezentat-o pe Maria Sharapova,  depistată dopată cu meldonium. Rusoaica, fost lider mondial și deținătoare a cinci titluri de Grand Slam fusese, inițial, suspendată doi ani, dar la TAS a obținut o diminuare a pedepsei cu 9 luni.

Avocatul american l-a reprezentat și pe jucătorul croat Marin Cilic. Tenismenul fusese suspendat 9 luni după ce a fost depistat cu pozitiv cu niketamidă, în 2013. TAS i-a redus suspendarea la 4 luni.

Howard Jacobs a fost și avocatul lui Lucian Bute, pe vremea când fostul campion mondial la box a fost depistat pozitiv cu ostarină, în mai 2016. Și la doilea test antidoping fostul pugilist a fost pozitiv, însă cu ajutorul americanului, Bute a reușit să demonstreze că suplimentul alimentar pe care îl consumase era contaminat.

În consecință, TAS a stabilit că vina i-a aprținut laboratorului din San Diego, unde au fost preparate suplimentele. Drept urmare, pedeapsa lui Lucian Bute a fost redusă de la 3 ani la doar 4 luni.

Publicația americană The Athletic îi dă speranțe Simonei Halep. Jurnaliștii americani spun că există posibilitatea ca Halep să scape cu maximum 2 ani de suspendare, din care unul a fost ispășit deja. Condiția principală este ca sportiva din Constanța să îi convingă pe judecători că nu s-a dopat intenționat.

”Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților. Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, scriu jurnaliștii de la The Athletic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *