Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la Marea Moschee din Abu Dhabi. Mulți au rămas surprinși să o vadă așa FOTO

Imagini inedite cu prima doamnă

În perioada 18-21 martie, Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. Președintele țării este însoțit de soția sa, Carmen Iohannis. Sâmbătă, șeful statului și prima doamnă au mers să viziteze două dintre simbolurile culturii naționale din Emirate: Monumetul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi. Iată ce ținută a ales să poate Carmen Iohannis.

Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la Marea Moschee din Abu Dhabi

Klaus Iohannis este primul președinte român care vizitează Emiratele Arabe Unite în ultimii 20 de ani. Șeful statului și-a început vizita oficială cu depunerea unei coroane ma Monumentul Martirilor Al Karama. Apoi, el și prima doamnă au vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi. Klaus Iohannis a semnat în cărțile de onoare deschise la cele două obiective. Vizitarea acestora face parte din protocolul oficial propus șefilor de stat aflați în vizită în Emiratele Arabae Unite.

Carmen Iohannis a avut o apariție surprinzătoare. Prima doamnă a purtat o rochie lungă, până la glezne, de culoare albastră, fiind încălțată cu o pereche de pantoni nude. Ținuta și-a accesorizat-o cu o geantă mică albă.

În cadrul vizitei în Emiratele Arabe Unite, președintele va avea întrevederi cu președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Președintele va petrece primele trei zile ale vizitei sale la Abu Dhabi, iar în ultima zi se va deplasa la Dubai.

Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la Marea Moschee din Abu Dhabi
Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la Marea Moschee din Abu Dhabi

Klaus Iohannis a zburat în Emirate tot cu un avion privat

Klaus Iohannis a zburat în Emiratele Arabe Unite tot cu o aeronavă a companiei luxemburgheze Global Jet, la fel cum s-a întâmplat și în deplasarea oficială din Asia, din urmă cu mai bine de o săptămână. De această dată însă Administrația Prezidențială a ales un aparat de zbor de tip Gulfstream G550, potrivit Boarding Pass, care este ceva mai mic față de cel cu care președintele s-a deplasat în Japonia și Singapore.

Avionul are o capacitate de transport de 13 pasageri. La fel ca în cazul deplasării în Asia, Administrația Prezidențială nu face publice nici de această dată costurile pentru închirierea aeronavei cu care s-a deplasat Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Administrației Prezindențiale, vizita președintelui României în Emiratele Arabe Unite are mai multe scopuri, printre care aprofundarea dialogului politico-diplomatic, impulsionarea relațiilor economice dintre cele două state și atragerea de investiții în economia românească în mai multe domenii: infrastructură, energie, securitate cibernetică, schimbări climatice etc.

În timpul vizitei vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale de către miniştrii români de resort şi oficiali în domeniul energiei, domeniul securităţii cibernetice şi al educaţiei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *