Imagini din interiorul avionului cu care președintele Iohannis a zburat în Asia. Cum arată de fapt FOTO

Klaus Iohannis se află zilele acestea într-o vizită oficială în Japonia și Singapore

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de o călătorie de lux în Japonia, la bordul unei aeronave închiriate de la o companie privată cu sediul în Luxemburg. Avionul are o capacitate de 19 persoane și, potrivit imaginilor postate de o publicație de specialitate, dispune de tot confortul, inclusiv fotolii de piele, televizor LED și pat matrimonial. Iată imagini din interiorul avionului.

Imagini din interiorul avionului cu care președintele Iohannis a zburat în Asia

Săptămâna aceasta, președintele țării, însoțit de prima doamnă și staff-ul prezidențial, se află într-un turneu aisiatic. Prima destinație a vizitei oficiale a fost Japonia, acolo unde a fost primit de împăratul Naruhito. Ulterior, Klaus Iohannis va merge în Singapore unde se va întâlni cu președintele Halimah Yacob.

Aeronava cu care președintele a făcut deplasarea în Asia a zburat sâmbătă seara, 4 martie, din București până la Sibiu. De acolo, a decolat spre Japonia, însă a făcut escală la Baku, capitala Azerbaidjanului, pentru realimentare, întrucât „autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei”, notează publicația Boarding Pass.

Potrivit sursei citate, avionul este un Boeing 737-900ER ce aparține companiei Global Jet, care are sediul în Luxemburg, scriu jurnaliștii de la g4media.ro.

Conform descrierii aeronavei afișate pe site-ul companiei, „cabina acestui avion privat VIP uimitor pentru 19 pasageri oferă un spațiu amplu și posibilități de intimitate pentru a se bucura de fiecare moment, de la relaxarea în salonul VIP la vizionarea de filme în sala de cinema, la împărtășirea unei cine de 5 stele și reîncărcarea bateriilor cu un somn relaxant în cabina principală”.

Potrivit Libertatea, Administrația Prezidențială nu a oferit până acum un răspuns privind costurile înnchirierii aeronavei și motivul escalei la Sibiu.

Imagini din interiorul avionului cu care președintele Iohannis a zburat în Asia
Imagini din interiorul avionului cu care președintele Iohannis a zburat în Asia

Citește și: Ce rochie a purtat Carmen Iohannis, în Japonia, la întâlnirea cu Împăratul Naruhito şi Împărăteasa Masako. Accesoriul inedit care a atras atenția tuturor

Scopul vzitei lui Iohannis în Japonia și Singapore

În perioada 6-8 martie, preșdeintele țării se află în vizită oficială în Japonia, unde are întrevederi cu împăratul Japoniei, Naruhito, cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei.

„Am semnat astăzi, împreună cu Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, Parteneriatul Strategic dintre țările noastre. Este un moment istoric și un semnal de creștere substanțială a investițiilor japoneze în România. Vorbim de exemple concrete, precum construcția podului suspendat de la Brăila, dar și de alte potențiale lucrări de infrastructură complexă. Suntem interesați de tehnologiile nipone pentru rezistența seismică și, totodată, de proiecte inovatoare în domeniul energiei, inclusiv al celei nucleare. De asemenea, am pus astăzi bazele pentru crearea în România a unui centru de producție de optică de mare putere, în sprijinul activităților experimentale cu Laserul de la Măgurele. Sunt pe deplin convins că relațiile dintre România și Japonia se vor intensifica, în beneficiul generațiilor viitoare.”, este mesajul postat ieri de Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare.

În perioada 9-10 martie, președintele țării se va afla în vizită oficială în Singapore, acolo unde va purta discuții oficiale cu omologul său din Singapore, Halimah Yacob, şi cu prim-ministrul Lee Hsien Loong. Este prima vizită a unui șef de stat român în această țară în ultimii 20 de ani.

„Obiectivul principal al acestei vizite este dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. Agenda vizitei de stat în Singapore cuprinde şi intensificarea cooperării în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde”, informează Administraţia Prezidenţială.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Carmen Iohannis, cu fusta PREA scurtă în America! Ce s-a văzut când s-a aşezat pe...
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Se întoarce iarna în România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi la limita înghețului
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția...
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Horoscop Dragoste 11 Mai 2024: Cum să Îți Găsești Partenerul Ideal
Horoscop bani 11 Mai 2024. Berbecii ar putea experimenta o creștere neașteptată a veniturilor
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul...
ADEVĂRATUL motiv pentru care Iulia Vântur s-a mutat în India. Dezvăluirea făcută abia acum de...
Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, despre operația lui Florin Piersic: ”Trebuie tratat într-un spital mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *