Cum alegi cel mai gustos pepene roșu. Secretul dezvăluit de experți, la ce e bine să fii atent de fapt

Află cum să alegi cel mai dulce pepene roșu. Bonus: rețeta de limonadă cu pepene roșu

Scris de: Oana Matei

26 Jul. 2023

Cum alegi cel mai gustos pepene roșu. Secretul dezvăluit de experți, la ce e bine să fii atent de fapt

În perioada caldă a anului, când soarele strălucește și temperaturile cresc, unul dintre cele mai revigorante și răcoritoare fructe de vară este pepenele roșu. Cu o aromă dulce și o textură suculentă, acest fruct delicios este apreciat de toți cei care își doresc să se răcorească și să se bucure de savoarea verii. Dar cum alegem pepenele roșu perfect, cel mai gustos și plin de dulceață? Ei bine, secretul este dezvăluit de experți, iar în continuare vom explora ce aspecte trebuie să avem în vedere pentru a selecta pepenele roșu perfect.

Cum alegi cel mai gustos pepene roșu

Aspectul exterior contează

Primul pas în alegerea unui pepene roșu savuros este să acordăm atenție aspectului său exterior. Experții recomandă să căutăm următoarele caracteristici:

  1. Codița uscată: Verifică coada pepenelui roșu – o coadă uscată indică faptul că fructul a fost lăsat să se coacă pe plantă înainte de a fi recoltat. Acesta este un semn că pepenele are o maturitate optimă și conține mai mult zahăr.
  2. Bază uniformă: Alege un pepene uniform, fără lovituri, tăieturi sau alte denivelări. Daca fructul prezintă umflături, înseamnă că pepenele a fost afectat de soare.
  3. Pată galbenă: Pepenele prezintă o pată galbenă, în partea opusă codiței, aceasta trebuie sa fie de culoare galben intens. Dacă este verde sau albă, acest fapt arată că pepenele a fost cules prea repede și nu este copt.

Vezi și Alimentele cu care să nu combini niciodată pepenele roșu. De ce nu e bine, de fapt

Greutatea și textura

Un alt aspect important în alegerea unui pepene roșu gustos este greutatea și textura acestuia. Alege un pepene care să fie mai greu decât pare să fie, deoarece acest lucru indică faptul că este plin de apă și suculent. În plus, atinge coaja pepenelui, ar trebui să fie netedă și fără lovituri sau pete moi.

Testul sunetului

Această tehnică este una dintre cele mai vechi și populare pentru a determina dacă pepenele roșu este matur și gustos. Așază pepenele în palmă și bate ușor cu degetul sau cu palma în partea sa inferioară. Lovește cu degetul în pepene, iar dacă se aude un sunet gol în interior, este perfect! Asta înseamnă că pepenele e copt.

Limonadă cu pepene, perfectă pentru zilele caniculare

Cu siguranță, o limonadă hidratantă cu pepene verde este o alegere excelentă pentru a face față caniculei. Iată cum poți să pregătești o rețetă simplă și delicioasă de limonadă cu pepene verde:

  • 3 căni de pepene verde, curățat și tăiat cubulețe
  • Sucul a 2-3 lămâi
  • 4 căni de apă rece
  • 3-4 lingurițe de miere sau alt îndulcitor natural (opțional, în funcție de dulceața pepenelui)
  • Cuburi de gheață

Iată cât de ușor se prepară:

  • Într-un blender, adaugă cubulețele de pepene verde și sucul de lămâie. Mixează bine până obții o pastă fină și omogenă.
  • În funcție de dulceața pepenelui și preferințele tale, poți adăuga miere sau alt îndulcitor natural în pastă și amestecă din nou până se dizolvă complet.
  • Într-un vas mare, toarnă amestecul din blender și adaugă apa rece. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
  • Adaugă câteva cuburi de gheață pentru a răcori limonada și pentru a o face și mai revigorantă.

Vezi și Semnul care îți arată că pepenele este injectat. Cum poți verifica, de fapt. Metoda e chiar banală

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *