Alimentele cu care să nu combini niciodată pepenele roșu. De ce nu e bine, de fapt

Ține cont de acest sfat
Alimentele cu care să nu combini niciodată pepenele roșu. De ce nu e bine, de fapt

Pepenele roșu este delicios, hrănitor, răcoritor și nu, în ultimul rând, sănătos. Acest fruct conține numeroase substanţe bune pentru organismul nostru, astfel că el vine la pachet cu o serie de beneficii notabile. Însă, în combinație cu unele alimente, pepenele roșu poate face mai mult rău decât bine. Iată cu ce să nu-l consumi niciodată !

Cu ce alimente să nu consumi niciodată pepenele roșu

Pepenele roșu este fructul-vedetă al verii. El are un gust foarte bun, este hrănitor, revigorant și extrem de sănătos. Asta pentru că conține o mare cantitate de apă, numeroase vitamine, dar și licopen, substanța care dă culoarea roșie pepenelui și care este asociată cu protejarea sistemului cardiovascular și menținerea unei dezvoltări normale a celulelor.

Astfel, pepenele roșu este, fără îndoială, un fruct foarte sănătos, dar ai grijă cu ce alimente îl combini. Cel mai probabil i-ai văzut pe bunicii tăi mâncând acest fruct cu pâine sau cu brânză. De fapt, multe persoane au încercat, măcar o dată în viață, această combinație, dorind să atenueze gustul de dulce al fructului și senzația de foame.

Ce-i drept, această combinație a însemnat pentru mulți oameni o masă completă, delicioasă și sațioasă, dar cât de sănătoasă a fost, de fapt? Potrivit specialiștilor, pepenele roșu nu ar trebui consumat niciodată împreună cu pâine sau brânză. Și dacă te întrebi de ce, explicația este una cât se poate de simplă. Ți-o vom dezvălui mai jos.

Citește și Cum îți dai seama dacă pepenele este dulce fără să îl tai. Trucul care nu dă greș!

Cu ce alimente nu este bine sa comibini pepenele rosu
Cu ce alimente nu este bine sa comibini pepenele rosu

De ce nu este bine să mănânci pepene roșu cu pâine sau brânză

Pepenele roșu este foarte acid și încetinește digestia altor alimente pe care le consumi împreună cu acesta. De aceea, experții spun că cel mai bine este să-l mănânci cu o oră după masă sau cu o oră înainte de masă.

Dacă îl consumi împreună cu pâine sau cu brânză, el încetinește digestia acestor alimente, provoacă balonare, flatulență, dureri de stomac și chiar indigestie.

Nu este deloc o idee bună să combini pepenele roșu cu brânza, pentru că te poți alege cu kilograme în plus. Zahărul din pepene și grăsimea din brânză, pot fi periculoase pentru silueta ta.

Citește și Nu mai arunca la gunoi cojile de pepene. Incredibil ce poți să faci cu ele, vei regreta că nu ai știut până acum!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *