Cum alegi crema de protecție solară potrivită tenului tău. Detaliile la care trebuie să fii atentă

Crema de protecție solară este foarte importantă în rutina fiecărui om
Cum alegi crema de protecție solară potrivită tenului tău. Detaliile la care trebuie să fii atentă

Protecția solară nu ar trebui să lipsească din rutina niciunui om. Dermatologii recomandă să nu ieșim din casă fără a folosi o astfel de cremă, indiferent de anotimp. Dat fiind faptul că este folosită zi de zi, e nevoie de atenție atunci când o cumpărăm.

Cum alegi crema de protecție solară potrivită tenului tău

Doctor Arantxa Arana, dermatolog la o clinică din Sevilla, explică pașii pentru alegerea SPF-ului potrivit tipului tău de ten: Tipul de fotoprotecție. Este important să protejeze atât împotriva razelor UVA, cât și UVB, adică să fie o cremă cu spectru larg.

Pași pentru alegerea tipului de formulă a cremei SPF

  • E necesar să ne asigurăm că este lipsită de grăsime (mai ales în cazul tenului mixt sau gras) și este non-comedogenic.
  • Caracteristicile specifice. Acestea trebuie citite cu atenție, mai ales de persoanele care au patologii ale pielii cum sunt rozaceea, cicatricile sau petele pigmentare.
  • În funcție de fototipul pielii. Există anumite caracteristici ale pielii care arată cât de repede sau de încet se poate bronza. Astfel se va decide ce fel de SPF este necesar, dacă trebuie unul cu filtru mare și cu spectru larg sau nu.

Odată ce știm ordinea priorităților atunci când alegem un SPF, e nevoie să știm cum îl alegem și în funcție de caracteristicile fiecărui tip de ten.

Protecție solară pentru ten gras

Atunci când o persoană are tenul grav, e nevoie să aleagă o cremă de protecție solară fără ulei și care are textură ușoară, cu efect matifiant. Se recomandă în acest caz să aibă acțiune non-comedogenică, care împiedică stimularea sebumului și controlul strălucirii, ceea ce determină obstrucția porilor.

Protecție solară pentru ten mixt

Medicul menționat mai sus, spune că pentru un astfel de tip de ten e nevoie de un SPF care să controleze grăsimea sau să aibă un efect matifiant, dar să conțină și ingrediente active care hidratează pielea sau care sunt liniștitoare și răcoritoare.

Protecție solară pentru ten uscat

„Pielea uscată este foarte sensibilă la expunerea la soare și suferă din cauza razelor de soare, de acțiunea clorului și a sării mult mai mult decât altele. Prin urmare, avem nevoie de protecție care să asigure și o hidratare suplimentară și să reducă pierderea de apă din țesuturi”, spune un medic, conform vogue.es.

Protecție solară pentru piele atopică sau cu rozacee

Pentru un astfel de tip de ten este nevoie de un SPF care e bogat în ingrediente antioxidante, care nu protejează numai de radiațiile solare, ci și de efectele toxice ale poluării. Foarte important este ca acestea să nu conțină parfumuri.

8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.